Filmen bij een ongeluk? Dat is dan 240 euro boete

Filmen bij een ongeluk? Dat is dan 240 euro boete

Tegenwoordig moeten we alles delen op onze socials. Heb je een lekkere maaltijd genuttigd? Foto maken en op Instagram zetten. Ook bij verkeersongelukken hebben veel mensen de neiging om de telefoon erbij te pakken en het tafereel te filmen, maar daar kunnen consequenties aan zitten.

Bij een ongeluk dat gisteren plaatsvond op de A12 zijn meerdere mensen al filmend langs het ongeluk gereden. Niet alleen is dit niet erg netjes, maar de politie slingert je er ook voor op de bon. Het filmen zelf wordt niet beboet, maar het gebruiken van je telefoon achter het stuur wel. De politie heeft de kentekens genoteerd van bestuurders die al filmend langs kwamen rijden. Deze mensen kunnen binnenkort de gevreesde envelop verwachten met een boete van 240 euro, exclusief de administratiekosten van 9 euro.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.