Fiat Chrysler Automobiles verliest $8.7 miljoen door verkoper die familie korting geeft…

Fiat Chrysler Automobiles verliest $8.7 miljoen door verkoper die familie korting geeft…

Als auto verkoper heb je vaak marge op een auto, wat in houdt dat je een percentage korting kan geven op een te verkopen auto. Dat heeft deze verkoper uit de VS iets te serieus genomen…

Het is moeilijk om een ​​goede deal te krijgen voor een nieuwe auto, tenzij je winkelt bij Parkway Chrysler, Dodge, Jeep en Ram in de omgeving van Detroit. Volgens een juridisch onderzoek is een verkoper verantwoordelijk voor het kosten van FCA (Fiat Chrysler Automobiles) miljoenen dollars dankzij het ongeoorloofde gebruik van gezinskortingen. Deze illegale praktijk is aan de gang sinds 2014 en heeft duizenden klanten laten profiteren, die beweren op de een of andere manier verwant te zijn met de genereuze verkoper.

Volgens recente gerechtelijke documenten was de beklaagde soms de nummer één gebruiker van deze beperkte kortingscode, waardoor hij de meest veel gevende autoverkoper in Amerika was. Dit Robin Hood achtige personage verloor inderdaad geld op zijn deals voor een bedrag van $ 8,7 miljoen dat verloren was gegaan door kortingen, maar zijn transacties gingen niet alleen over het geven aan de klanten.

Homeland Security Investigations ontdekte dat de dader zijn kortingscodes op Facebook Groups verkocht en willekeurige klanten de 5% gezinskorting aanbood, waarbij hij beweerde dat de meeste klanten zwagers of schoonzussen waren. Naast zijn basissalaris ontving de verkoper meer dan $ 700.000 aan bonussen van FCA voor zijn verkooprecord.

De advocaat van de FCA, Saima Mohsin, zei in een verklaring over het onderzoek. “Corruptie zoals beweerd in de huidige klacht brengt kosten met zich mee voor autofabrikanten die uiteindelijk worden doorberekend aan de consument. De vandaag aangekondigde beschuldigingen zijn ernstig en weerspiegelen de toewijding van mijn kantoor om de integriteit van deze markt te waarborgen. “

De dader verkocht regelmatig meer in zijn eentje, dan volledige autodealers en beweerde alleen al in januari 2020 meer dan 250 auto’s te verkopen. Deze illegale praktijk werd ontdekt toen FCA-medewerkers merkten dat hun kortingscodes werden gebruikt zonder hun toestemming, wat leidde tot het onderzoek.

Thomas Heule