Ferrari’s, Lamborghini’s, Bentley’s en Rolls Royces op de bodem van de Noordzee

Ferrari’s, Lamborghini’s, Bentley’s en Rolls Royces op de bodem van de Noordzee

Afgelopen week ging het goed mis op de Noordzee; zo’n 75 kilometer uit de kust ter hoogte van Rotterdam kwamen de Baltic Ace en de Corvus J in aanvaring met elkaar. De Baltic Ace liep hierbij dusdanige schade op dat deze binnen een kwartier onder het wateroppervlak verdween. 13 Van de 24 bemanningsleden konden woensdagavond nog worden gereden vanaf het zinkende schip. Inmiddels zijn er helaas ook vijf lichamen geborgen en wordt er niet meer verder gezocht naar andere overlevenden.

Corvus J - Foto: KNRM Breskens

Corvus J - Foto: KNRM Breskens

Corvus J - Foto: KNRM Breskens

Met het zinken van de Baltic Ace zijn 1417 auto’s van het merk Mitsubishi verloren gegaan. ”Het is nog onduidelijk of ze van de zeebodem worden gehaald. Dat is de verantwoordelijkheid van de rederij, die de auto’s vervoerde,” zegt woordvoerder Daniël Nacass van Mitsubishi Europa. Volgens de woordvoerder van overslagbedrijf Ray Car Carriers waren er meer merken aan boord. Naar verluidt gaat het om twaalf Ferrari’s, acht Bentley’s, zes Rolls Royces en vier Lamborghini’s.

Rolls Royce Phantom - www.hartvoorautos.nl

De Mitsubishi’s, gefabriceerd in Japan en Thailand waren onderweg naar Finland. De voertuigen waren bedoeld voor de Russische markt. Hoeveel schade Mitsubishi lijdt, wil het niet zeggen. Nacass: ”Maar auto’s en geld kwijtraken is één ding; het ergste is dat er levens zijn verloren.”

Bron: AD
Foto’s Corvus J: KNRM Breskens

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.