Ferrari Testarossa crasht muur in, man klapt in zijn handen

Ferrari Testarossa crasht muur in, man klapt in zijn handen

Zou de man in het publiek simpelweg geen fan zijn van de Testarossa?

Ferrari, Testarossa, crash, rally, Zwitserland, toeschouwers, video
Foto: © Instagram / Screenshot

Normaal gesproken verwacht je de woorden ‘Mustang‘ en ‘Crash‘ in dezelfde zin, maar dat is nu niet het geval. Een ongelukje in Zwitserland bewijst dat het soms anderen gebeurd. In de video zien we een rode Ferrari Testarossa namelijk ‘een muurtje knuffelen’.

Rode neus van Testarossa

Het voorval vond plaats tijdens de ‘Michaelskreuzrennen‘ in de buurt van Lucerne. We kijken mee vanuit het publiek en zien dat de bestuurder de bocht simpelweg verkeerd inschat. Vervolgens stuurt hij – het lijkt uit paniek – naar rechts en komt met de neus van de Ferrari tegen een laag muurtje.

Niet de eerste keer

De bestuurder is gelukkig ongedeerd, maar zijn ego zal flink aangetast zijn. De informatie bij de video suggereert dat de Testarossa vóór de botsing al wat schade had. Het laat maar zien dat niet alle eigenaren van klassieke auto’s voorzichtig zijn.

De Ferrari Testarossa was van 1984 tot 1996 in productie. Een 4.9-liter flat 12 (in principe een V12) leverde zo’n 385 pk met 490 Nm koppel. We begrijpen dus echt wel waarom de eigenaar zich even een racecoureur voelde.

Bron: © Supercar Fails

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.