Ferrari SUV komt in 2022 met een hybride V12

Ferrari SUV komt in 2022 met een hybride V12

Een echte volbloed! De Ferrari Purosangue komt eraan, en dankzij een AutoCar interview met Michael Leiters, technisch directeur van Ferrari, weten we inmiddels meer over de SUV van Ferrari.

Intern bekend als 175, is de Ferrari Purosangue volgens Leiters een echte SUV. “I think we’ve found a concept and a package which is on one side a real SUV and will convince SUV customers to buy it, but on the other side there’s a huge differentiation of concept to existing SUVs.”. vertelde hij aan AutoCar.

AutoCar merkt bovendien op dat de SUV, die naar verwachting pas in 2022 zal komen, waarschijnlijk zal rijden op Ferrari’s volgende generatie motoren. Een verscheidenheid aan motoren kan onder de motorkap van de Ferrari Purosangue verscholen gaan, gezien de mogelijkheid van het platform om V6-, V8- en V12-motoren te huisvesten. Gezien de veronderstelde limieten van het chassis, wordt verwacht dat de Purosangue plaats biedt aan vier personen en gebruik zal maken van een hybride aandrijflijn.

Net als de Ferrari SF90 Stradale zal de hybride Purosangue zijn verbrandingsmotor waarschijnlijk aanvullen met drie elektromotoren: twee op de vooras en één op de achteras. Tel daarbij op dat er voorspeld wordt dat een V12-motor behouden zal blijven voor het absolute topmodel van de SUV. Natuurlijk is dat op dit moment alleen maar een vermoeden, de auto is immers nog ver weg van productie. Wat we wel weten, is dat de ontwikkeling van de Ferrari Purosangue zich in volle vaart voortzet en dat Ferrari er alles aan lijkt te doen om het echt de Ferrari onder de SUV’s te maken.

Afbeelding via Motor1.com

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.