Van deze Ferrari SP38 wordt er maar één gebouwd

Van deze Ferrari SP38 wordt er maar één gebouwd

Ferrari SP38

Op speciaal verzoek van een klant werd deze Ferrari SP38 ontworpen en gebouwd. Er zal er maar één van gemaakt worden, maar moeten we daar blij of verdrietig om zijn?

De reacties lopen nogal uiteen; de een vindt hem bijzonder fraai en de ander zou er niet naar omkijken. Zoals het geval was met de vorige projecten van Ferrari’s Style Center, is ook deze one-off gebaseerd op een bestaand model en dan heb ik het over de Ferrari 488 GTB. Hoewel de auto op een recent model is gebaseerd, worden de Ferrari F40 en 308 GTB als grote inspiratiebronnen voor dit project vermeld.

De styling invloeden van de Ferrar F40 zijn duidelijk met de hoekige lijnen van het dak, de geventileerde motorkap en de luchtinlaten aan de zijkant. De achterruit van de 488 GTB is achterwege gelaten en is vervangen door een koolstofvezelpaneel. Achterop zien we knipoog naar de grote spoiler van de F40, op de Ferrari SP38 is deze een stuk discreter te noemen. hoewel de officiële foto’s van de SP38 ons niet toelaten om binnenin te kijken, zou ook het interieur flink onder handen genomen zijn. Onder de kap gaan we er vanuit dat de SP38 het moet doen met het blok van de 488 GTB en dus met 670 pk. Ook kan het zijn dat er is gekozen voor het blok van de meer recente 488 Pista en dan zou de Ferrari SP38 goed zijn voor 720 pk.

De eigenaar, wiens naam niet openbaar is gemaakt, heeft onlangs zijn nieuwe speelgoed in ontvangst genomen op de Fiorano-testbaan in Italië. Wat publieke debuut van de Ferrari SP38 betreft, dit zal plaatsvinden op 26 mei, bij de 2018 Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

Ferrari SP38

Ferrari SP38

Ferrari SP38

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.