Ferrari SF90 Stradale in Lambo Green gespot!

Ferrari SF90 Stradale in Lambo Green gespot!

Als je denkt aan een Ferrari, zal je 9 van de 10 keer een rode Ferrari voor je zien. Aan de andere kant is groen hoogstwaarschijnlijk de laatste kleur die je zou bedenken voor zo’n steigerend paard.

Maar gelukkig zijn er steeds meer welgestelde personen die voor een andere kleur kiezen dan rood. Zo wist YouTuber Varryx een Ferrari SF90 Stradale in een zeer lichtgroene kleur vast te leggen in Italië. De groene tint lijkt hier bijna op een Lamborghini kleur, de Verde Scandal-lakkleur die we onder andere kennen van de Lamborghini Aventador SVJ Roadster. Dat wil natuurlijk niet direct zeggen dat de Ferrari SF90 Stradale niet in hetzelfde soort groen kan worden geleverd, maar de enige groene optie voor die rechtstreeks uit de Ferrari configurator komt, is Verde British.

Als we moeten raden, zou deze groene Ferrari een eenmalige creatie kunnen zijn van Ferrari’s Tailor Made-programma, waarmee de rijke kopers hun paradepaardje op elke gewenste manier kunnen personaliseren. We hebben niet de exacte cijfers over hoe duur deze personalisatie is, maar als we het woord van de YouTuber moeten geloven, zou het neerkomen op een bedrag tussen de €25.000,- en €70.000,-.

Ter herinnering: de SF90 Stradale is momenteel de krachtigste Ferrari voor op de weg. Met drie elektromotoren die samenwerken met een twin-turbo V8-motor, wordt een vermogen van 986 pk! Twee van de drie elektromotoren bevinden zich op de vooras, wat de SF90 tot een supercar met vierwielaandrijving maakt, klaar om je naar de volgende dimensie te lanceren. Ferrari claimt een tijd van 0 tot 100 van slechts 2,5 seconden; veel testers hebben echter versnellingscijfers gezien die ver onder deze gewaagde claim liggen.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.