Nieuws

Ferrari SF90 Stradale crash doet pijn aan ogen..

Een auto die zijn beste tijd heeft gehad is natuurlijk nooit goed nieuws, maar bij deze Ferrari SF90 Stradale gaat dat helaas nog net iets verder…

Deze Ferrari SF90 uitgerust met het Stradale Assetto Fiorano-pakket trof het helaas wat minder tijdens een ongelukkige crash. De top-of-the-line Ferrari was nam deel aan een rit in Ventimiglia, Italië, waar het zijn ongelukkige einde diep in de ogen keek. Instagramer en Ferrari-kenner Varryx deelt de pijnlijke foto’s van deze crash.

De Ferrari SF90 is het resultaat van trickle-down engineering van de La Ferrari. Hoewel de SF90 niet de sensationele V12 van La Ferrari heeft, maakt hij wel gebruik van vergelijkbare hybride technologie om de SF90 tot een van de krachtigste Ferrari’s ooit te maken.

De SF90 wordt aangedreven door een twin-turbo 4,0-liter V8-motor die 769 pk levert. Deze monsterlijke V8 wordt ondersteund door een drietal elektromotoren met een totaal vermogen van 217 pk voor een gecombineerd vermogen van 986 pk! Twee van de drie elektromotoren bevinden zich op de vooras, wat de SF90 tot een supercar met vierwielaandrijving maakt, klaar om je naar de volgende dimensie te lanceren. Ferrari claimt een tijd van 0 tot 100 van slechts 2,5 seconden; veel testers hebben echter versnellingscijfers gezien die ver onder deze gewaagde claim liggen.

Helaas ziet de SF90 op Varryx’ Instagram er niet fabrieksnieuw uit. Zijn botsing met de betonnen barrière heeft deze ongelooflijke machine aanzienlijk beschadigd, maar gezien de waarde van de auto gaat hij waarschijnlijk terug naar Ferrari voor reparatie.