Stel hier je eigen Ferrari SF90 Stradale samen!

Stel hier je eigen Ferrari SF90 Stradale samen!

Hoewel de SF90 géén gelimiteerde Ferrari is, kunnen de meeste van ons zo’n ding niet zomaar even aanschaffen. Uiteraard mogen we altijd blijven dromen en kunnen we sinds kort onze ‘eigen’ Ferrari SF90 Stradale samenstellen met de officiële configurator.

Direct na het klikken op deze link, sta je al voor de eerste keuze. Ga je voor een ‘gewone’ SF90 Stradale of kies je voor het Fiorano Pack? Dat laatste betekent een titanium uitlaat, carbon fiber deuren, strakke schokdempers en een gewichtsbesparing van 30 kilogram. Vervolgens kun je alle mogelijke opties naar wens aanpassen; van de exterieur kleur tot aan de vloermatten.

Voor een ieder die het gemist heeft, de Ferrari SF90 Stradale is de eerste productie auto die gebruikt maak plug-in hybride techniek. De 4.0 V8 levert 780 pk, 800 Nm en wordt ondersteund door drie elektromotoren waardoor het totaalvermogen op 1000 pk komt te liggen. Dit vermogen is overigens alleen beschikbaar in de zogenoemde ‘Qualify-mode’, net als de Formule 1 auto’s. In deze modus is het vermogen goed voor een 0 naar 100 km/h sprinttijd van slechts 2,5 seconden! Van 0 naar 200 km/h kost slechts 6,7 seconden, en de topsnelheid ligt op 340 km/h.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.