Ferrari SF90 krijgt Novitec make-over!!

Ferrari SF90 krijgt Novitec make-over!!

Alsof 1000pk nog niet genoeg was, de Novitec SF90 Stradale krijgt nog meer power en een hele rits andere upgrades!!

Novitec, een Duits tuningbedrijf dat bekend staat om zijn ingehouden maar substantiële tuningstijl, zet zijn traditie van ingetogen upgrades op de Ferrari SF90 Stradale voort. Niet dat de hybride supercar het nodig heeft, maar weet je, een beetje extra vermogen kan zeker geen kwaad, toch?

Dat gezegd hebbende, de essentie van het Novitec-pakket voor deze Italiaanse supercar komt met zijn “stealth-achtige” looks. Het bedrijf richtte zich eerst op het verder optimaliseren van de prestaties van de twin-turbo V8-motor, waardoor het een hoogwaardig uitlaatsysteem en metaalkatalysatoren kreeg. Deze upgrade verhoogt het totale systeemvermogen tot 1.033 pk, terwijl het koppel piekt op 858 Newtonmeter.

Ter vergelijking: een standaard SF90 Stradale levert 986 pk en 800 Nm koppel van de V8 en drie elektromotoren. Het is een kleine upgrade, maar toch zeker meer.

Binnenin zei Novitec dat het de cabine kan verfijnen op verzoek van de klant, hoewel de afbeeldingen op de website van de tuner geen voorbeeld tonen. Visueel is het moeilijk te vinden wat er is bijgewerkt aan de getunede SF90. Dat is prima, want Novitec zei dat aerodynamische verbeteringen nog in ontwikkeling zijn, dus het is waarschijnlijker dat we vroeg of laat een update van dit “aeropakket” zullen zien.

Het is echter belangrijk op te merken dat Novitec de SF90 visuele en handling-upgrades heeft gegeven met 20- en 21-inch wielen, evenals sportveren. De velgen zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen en tinten, de set die in het afgebeelde voorbeeld is gemonteerd, heeft de ZV-look in bronsafwerking.

Novitec heeft de prijzen voor deze aftermarket-upgrade niet vermeld, maar als je een van de geïnteresseerde één-procenters bent, kan je misschien beter rechtstreeks contact met hen opnemen voor meer informatie.

Thomas Heule