Geneva Motor Show: Ferrari Sergio

Geneva Motor Show: Ferrari Sergio

Ferrari Sergio

Slechts zes stuks worden er gebouwd van de Ferrari Sergio en de eerste rijdt inmiddels al rond in het Midden-Oosten. Dit exemplaar dat op de Autosalon van Genève staat is het eerste model in de combinatie geel met mat zwart en ziet er daarmee ook zeer gelikt uit.

De Ferrari Sergio is gemaakt als eerbetoon aan Sergio Pininfarina die in 2013 op 85-jarige leeftijd overleed. Wat als eerste opvalt aan de Ferrari Sergio is dat hij is gebaseerd op de Ferrari 458 Spider maar er daarentegen compleet anders uit ziet. Achterin ligt Ferrari’s atmosferische V8 die ook in de 458 Speciale is gebruikt en levert in de Sergio ook hetzelfde vermogen; 605 pk. Daarmee sprint de Sergio in 3 seconden rond naar de 100 km/h en de topsnelheid ligt op +300 km/h.

Op een officiele persfoto zien we dat het interieur, met veel carbon fiber, niet heel erg afwijkt van dat van een Ferrari 458 en op het dashboard zien we uiteraard een ‘Sergio’ badge zodat je tijdens het rijden niet kunt vergeten dat je in een collectors item rijdt.

Ferrari Sergio

Ferrari Sergio

Ferrari Sergio

Ferrari Sergio

Ferrari Sergio

Foto’s via Autogespot.com

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.