Ferrari Purosangue vanaf 2023 leverbaar!

Ferrari Purosangue vanaf 2023 leverbaar!

Eerder deze week vertelde we jullie over de Aston Martin DBX S en de DBX707 en de krachtpatser-status die zij nastreven. Maar nu is er herrie in de keuken, want Ferrari komt eindelijk met hun power-SUV op de proppen, de Purosangue.

Vanaf dit jaar zal de SUV van Ferrari besteld kunnen worden en in 2023 zullen de eerste exemplaren geleverd worden. Nog even wat details over de Purosangue: het wordt geen terrein-auto zoals bijvoorbeeld een G-klasse of Range Rover, maar meer een gelifte stationwagon. Oftewel: het vermogen kan geplaatst worden waar het moet, op het warme asfalt.

Heerlijke motoren in het vooruitzicht

De Ferrari met Roma-styling zal een tweetal heerlijke motoren meekrijgen: een 800pk sterke V12 of een V8 a la F8 Tributo. En vooral naar die eerste kijken we uit, want zeg nou zelf: 800pk in een Urus-concurrent gaat vuurwerk betekenen. Er wordt ook gesproken over een hybride-aandrijving, maar daarover kunnen we je nu nog niets vertellen…

Met de tijd zullen er langzaamaan productie-modellen uit Modena gaan druppelen, maar houd er rekening mee dat we je pas meer kunnen vertellen in Q3 van 2022.

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.