Ferrari is druk aan het testen!

Ferrari is druk aan het testen!

Onlangs doken de volgende video’s op op YouTube. Wat zien we? Niet heel veel, maar wat horen we? Een ongelofelijk lekker geluid! Dit geluid wordt geproduceerd door de opvolger van de Ferrari Enzo Ferrari. Deze werd gespot, samen met de nieuwe 458 Monte Carlo, op het circuit van Ferrari zelf, Fiorano.

Ooit vroeg een journalist aan Ferrari Enzo zelf, welke Ferrari nou zijn favoriet was. Zijn antwoord was ”de volgende”. Hiermee heeft hij willen zeggen dat hij vindt dat elke volgende Ferrari weer net wat beter is dan de vorige, en elke keer weer grenzen verlegd. Als we kijken naar het verleden klopt dit natuurlijk ook wel. Kijk maar naar de pas uitgekomen F12 Berlinetta! Maar wat is het volgende type waar Ferrari zichzelf mee gaat overtreffen? Als we afgaan op onderstaande video’s heeft Ferrari een tweetal projecten in ontwikkeling.

In de eerste video zien we de opvolger van de Enzo Ferrari, een hypercar met een hybride V12. In de tweede video zien we naar alle waarschijnlijkheid de opvolger van onder andere de 430 Scuderia en de 360 Challenge Stradale. Een auto die momenteel de 458 Monte Carlo wordt genoemd en waarschijnlijk wat gewicht zal verliezen en wat paardenkrachten erbij krijgt.

Beide prototypes zijn onlangs gespot op het Fiorano circuit in Italia aan de Ferrari fabriek. Ondanks dat we de auto’s eigenlijk niet zien is het geluid werkelijk fantastisch!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.