Ferrari Omologata: een one-off Ferrari 812!

Ferrari Omologata: een one-off Ferrari 812!

Ferrari heeft zojuist de 10e V12 one-off onthuld sinds de P540 Superfast Aperta uit 2009: de Omologata.

Deze unieke creatie is gebaseerd op de Ferrari 812 Superfast, maar de voorruit en koplampen zijn de enige carrosserie-elementen die niet zijn gewijzigd. De Ferrari Omologata is afgewerkt in Rosso Magma en heeft een aangepaste race-kleurstelling én heeft een nieuwe bodykit.

Het bestaat uit een afgeplatte ovale grille, een afgerond gedeelte over de voorste wielkasten, meer gespierde heupen, drie horizontale lamellen boven de achterruit en diep geplaatste enkele achterlichten. Andere opvallende exterieurelementen zijn de prominente achterspoiler en de enorme diffuser.

Van binnen ziet de Ferrari Omologata er al even uniek uit en roept hij het rijke race-erfgoed van het merk op door middel van vele sierdetails. De blauwe stoelen, afgewerkt in een combinatie van leer en Jeans Aunde-stof, zijn voorzien van 4-punts racegordels die opvallen tegen het volledig zwart interieur.

Onder de kap ligt nog altijd de 6,5-liter grote V12 die 740 pk en 690 Nm opwekt. Daarmee sprint de Omologata in 2,9 seconden naar de 100 km/h.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.