Ferrari mogelijk bezig met V6 Hybride model

Ferrari mogelijk bezig met V6 Hybride model

Op en rondom de fabrieken krijgen we vaak mooie plaatjes van prototypes die tot de volle potentie worden getest. Deze Ferrari viel ons deze week op..

Wat is er aan de hand met dit Ferrari-prototype? Buiten de omhulling die een SF90 Stradale-carrosserie lijkt te verbergen, is er een vreemd geluid als het prototype over de wegen van Maranello rijdt. Het is niet het zwakke gezoem van een elektromotor, maar eerder het duidelijke geluid van een V6 motor. Zal dit dan de V6 Ferrari hybride supercar zien die gaat concurreren met de McLaren Altura voor de beste supercar op instapniveau?

Het is geen geheim dat Ferrari werkt aan een V6-supercar, om mogelijk de huidige V8-aangedreven F8 Tributo te vervangen. Voor Ferrari is hun erfgoed de V12 motor die zo werd gewaardeerd door Enzo Ferrari, die boven alles voorstander was van deze motor. De V8 en V6 motorwagens met middenmotor zijn dus een goede manier om de V12’s te kunnen behouden.

Enzo’s overleden zoon Dino Ferrari speelde een belangrijke rol bij de ontwikkeling van Ferrari’s vroege aanbod met een V6-motor. Uit rapporten blijkt dat Enzo geen grote fan was van dit project, maar zijn liefde voor Dino zorgde ervoor dat het project kon doorgaan. Om het traditionele Ferrari aanbod met V12-aandrijving te onderscheiden van Dino’s nieuwe creaties, zorgde Enzo ervoor dat de auto’s met middenmotor Dinos werden genoemd, omdat ze de Ferrari V12 niet hadden.

Vandaag de dag bouwt Ferrari nog steeds wagens met de V12 motor voorin, precies zoals Enzo Ferrari het bedoeld had. Ferrari bouwt ook voortreffelijke supercars met middenmotor die hun afstamming traceren naar het oorspronkelijke ontwerp van Dino, maar het aantal cilinders is geen cruciaal onderdeel van hun identiteit. In plaats daarvan zijn deze voertuigen het aanbod van Ferrari voor klanten die op zoek zijn naar een ervaring die vergelijkbaar is met die van een Formule 1-auto. Het zou dus logisch zijn voor Ferrari om tijdens Grandprix-weekenden een Formula One Style V6 hybride aandrijflijn te introduceren die rechtstreeks aansluit op de auto die Charles LeClerc en Carols Sainz rijden.

Thomas Heule