Ferrari LaFerrari XX
Nieuws

Nieuwe spyshots: Ferrari LaFerrari XX

Ferrari LaFerrari XX

De laatste keer dat wij over de Ferrari LaFerrari XX schreven betrof het een testmodel op het Italiaanse circuit van Adria Raceway. Slechts twee foto’s waren er destijds beschikbaar, inclusief een interieurfoto. Maar nu hebben we betere foto’s vanaf het Fiorano circuit!

Ferrari is bijna klaar om de Ferrari LaFerrari XX op te nemen het raceprogramma voor klanten, beter bekend onder de naam Corse Clienti. De LaFerrari XX, het is onbekend of ‘ie ook echt zo gaat heten, werd eerder deze week zwaar gecamoufleerd gespot op Ferrari’s eigen testcircuit, Fiorano. Hoewel de LaFerrari XX in de laatste testfase zit is hij nog altijd gecamoufleerd, waarschijnlijk omdat er een nieuwe aerodynamisch pakket te zien is.

Ten opzichte van de gewone LaFerrari lijkt de XX versie een stukje breder te zijn met aan de voorkant nog grotere luchtopeningen en een extra lipje. Aan de achterkant zien we op de hoeken twee aparte spoilers en een grotere spoiler in het midden. Dit prototype heeft daarnaast ook twee uitlaatpijpen minder ten opzichte van de straat-legale LaFerrari.

De LaFerrari zal tussen de 950 en 1.050 pk gaan produceren dankzij het HY-KERS systeem dat het vermogen van de 6.3-liter V12 zal bundelen met dat van de elektromotor. Natuurlijk maakt alleen een vermogensupgrade nog geen XX en zullen de Ferrari technici naast het aerodynamische verhaal naar het dynamische aspect van de auto en alles zo goed als mogelijk op elkaar afstemmen. De LaFerrari XX zal volgens de geruchten worden gepresenteerd in december bij de Finali Mondiali Ferrari happening in Abu Dhabi.

Ferrari LaFerrari XX

Ferrari LaFerrari XX

Ferrari LaFerrari XX

Ferrari LaFerrari XX

Ferrari LaFerrari XX

Ferrari LaFerrari XX

Ferrari LaFerrari XX

Foto’s via autoevolution.com

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.

Comments are closed.