[Video] Ferrari LaFerrari haalt op één na beste tijd op het Top Gear-circuit!

[Video] Ferrari LaFerrari haalt op één na beste tijd op het Top Gear-circuit!

Vandaag hebben we twee video’s voor je met 1) Jeremy Clarkson en 2) de Ferrari LaFerrari.

Ben je al nieuwsgierig? TFI Friday is een entertainmentprogramma in het Verenigd Koninkrijk dat van 1996 tot 2000 op de buis te zien was en werd gepresenteerd door Chris Evans. De geruchten deden de ronde dat Evans gevraagd zou zijn als nieuwe Top Gear-presentator, iets dat hijzelf in bovenstaande video ontkent.

Gisteren, op 12 juni 2015, was TFI Friday terug met een eenmalige uitzending om de twintigste verjaardag van de show te vieren. Chris Evans had daarvoor onder andere Jeremy Clarkson uitgenodigd en een Ferrari LaFerrari op het Top Gear-circuit gezet. In de twee video’s die we van de show van gisteren hebben gevonden zien we Chris Evans en Jeremy Clarkson samen door Londen rijden met een Ferrari LaFerrari; niet zo interessant maar wel leuk om te bekijken.

Wél interessant is de video hieronder. Chris Evans vertelde tegenover The Sun: “We will be doing one or two of what might end up being the last recorded laps around the Top Gear track… We have done that lap. That leaderboard has been there for 12 years. We are going to try and break the record. I honestly don’t know if we have. But it’s the same camera crew who filmed every week on Top Gear who did our lap.

Helaas was het niet Jeremy Clarkson die de Ferrari LaFerrari mocht besturen op het Top Gear-circuit op het vliegveld Dunsfold Park Aerodrome. Chris Evans had ”The Stink” geregeld; niemand minder dan coureur Jason Plato die je wellicht kent van het programma Fifth Gear. Zijn doel was om de tijd van de Pagani Huayra van 1:13.80, de snelste tijd tot nu toe, te verbeteren.

Dat het net niet gelukt is weet je al maar hoeveel verschil er nog tussen zat zie je hieronder!

Helaas moeten we het voor nu even doen met deze lage kwaliteit!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.