[Update] Nu al tweedehands Ferrari LaFerrari te koop

[Update] Nu al tweedehands Ferrari LaFerrari te koop

Wanneer je een Ferrari LaFerrari hebt gekocht mag je deze niet binnen twee jaar weer verkopen, althans dat is wat er in het contract staat dat alle kopers hebben getekend. Mocht je er binnen twee jaar toch vanaf willen, is er de mogelijkheid dat Ferrari zelf de auto weer terugkoopt. Best gek dat nummer 1 van de 499 modellen van de LaFerrari nu te koop wordt aangeboden voor € 2.380.000,-.

Ferrari LaFerrari For Sale - www.hartvoorautos.nl

€ 2.380.000,- als je hem niet zakelijk koopt; doe je dit wel dan kun je er nog 19% Duitse BTW afhalen en komt de prijs uit op € 2.000.000,- terwijl de prijs die Ferrari rekent uitkomt op ongeveer € 1.000.000,- . De auto staat te koop bij het Duitse SEMCO GmbH in Munchen en heeft slechts 200 kilometer op de teller staan.

Er waren zo’n 1.000 kopers voor de hypercar van Ferrari en helaas moest Ferrari ruim de helft daarvan teleurstellen. Alleen geïnteresseerden die al minstens vijf Ferrari’s in de garage hadden staan kwamen in aanmerking om de LaFerrari te kopen. Verder krijgen Fernando Alonso of Kimi Räikkönen er ook eentje wanneer zij het komende Formule 1-kampioenschap de kampioenstitel te pakken weten te krijgen.

Ferrari LaFerrari For Sale - www.hartvoorautos.nl

Ferrari LaFerrari For Sale - www.hartvoorautos.nl

Of aanbieder SEMCO GmbH contractbreuk pleegt of dat er iets anders aan de hand is zal spoedig duidelijk worden. De advertentie kun je hier bekijken.

Specificaties Ferrari LaFerrari:

Motor: 6.3-liter V12 + electromotor
Vermogen: 963 Pk & 900 Nm
0 – 100 km/h: -3,0 s
0 – 200 km/h: -7,0 s
0 – 300 km/h: 15,0 s
Topsnelheid: +350 km/h
Oplage: 499 Stuks

Helaas is de eerste Ferrari LaFerrari voor Nederland nog niet gesignaleerd bij de dealers Kroymans of Munsterhuis. In België staat inmiddels wél de eerste bij de dealer te schitteren.

[UPDATE]
De advertentie is inmiddels offline gehaald en is dus niet meer te bekijken. Zal de auto al verkocht zijn of zullen ze bij SEMCO GmbH een belletje hebben gekregen uit Italië?

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.