Onboard: Ferrari LaFerrari powersliding op de Nürburgring

Onboard: Ferrari LaFerrari powersliding op de Nürburgring

Afgelopen zaterdag bevond deze Ferrari LaFerrari zich nog op Spa Francorchamps en daarvan zagen we al een video hoe hij een Porsche 918 Spyder op de hielen zat. Zondag was het tijd om de Nürburgring uit te proberen en ook dit deed hij uiteraard met enkele powerslides!

In onderstaande video zien we de eigenaar van de Ferrari LaFerrari zijn tweede ronde doen op een vochtige Nürburgring. Hij doet het dan ook kalmpjes aan om te proberen waar hij wel en waar hij vooral niet al te veel gas kon geven. Uiteindelijk haalde hij alsnog snelheden die hij in zijn Ferrari 458 Speciale op een droge Nürburgring haalde.

Een supercar zoals de Ferrari LaFerrari bezitten is natuurlijk ontzettend gaaf maar die ervaring wil je natuurlijk delen met anderen. De eigenaar van deze LaFerrari liet dan ook een vriend rijden in zijn 963 pk sterke Ferrari en dat zien we in de tweede video hieronder. Dat de eigenaar veel vertrouwen heeft in de techniek van deze Ferrari zien we vanaf 0:48…

Ferrari LaFerrari Facts
Voor degenen die het vergeten zijn, nog een maal de specificaties van de LaFerrari: hij maakt gebruik van een 6.3 liter V12 motor en een electromotor. Samen produceren zij een totaalvermogen van 963 pk en 900 Nm aan trekkracht. Vanuit stilstand zit je binnen 3 seconden op de 100 km/h, na nog eens 4 seconden passeer je de 200 km/h en vloer je het gaspedaal nog eens 8 seconden langer dan zul je de 300 km/h passeren. De topsnelheid van de Ferrari LaFerrari ligt op +350 km/h. De prijs van dit stukje Italiaanse techniek ligt op ongeveer € 1.000.000,- maar alle 499 Ferrari LaFerrari’s zijn al uitverkocht.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.