Ferrari heeft een nieuwe instapper: de Portofino!

Ferrari heeft een nieuwe instapper: de Portofino!

Ferrari Portofino

Het Italiaanse beestje verdient zonder meer een prijs voor fraaiste 2 + 2.

Ergens in Noord-Italië, in de buurt van Genua, ligt een bloedmooi vissersdorpje genaamd Portofino. Natuurlijk is schoonheid subjectief, maar het idee dat het lokale haventje als een van de fraaiste van de gehele Middelandse Zee wordt gezien, zegt voor mij genoeg. Het is daarom ook niet ongegrond dat Ferrari besloot hun jongste telg, die er werkelijk fantastisch uitziet, naar het stekje te vernoemen.

De Portofino is een van de vele primeuren die aankomende IAA gepresenteerd zullen worden. De sportwagen moet er komen als vervanger van de California T. Overduidelijk is in ieder geval dat Ferrari met de Portofino een compleet andere richting inslaat, wat betreft het uiterlijk. Waar de California in het gamma opviel door zijn oninteressante vormen, weet de Portofino de nieuwe designtaal te accepteren alsof het een verloren kind is. Het past, en nog belangrijker: het klopt. Ondanks dat Ferrari zich met deze wagen vooral richt op dagelijks gebruik en comfort, spat de agressie er vanaf. Werp maar eens een blik op de voorkant!

Deze filosofie druppelt tevens door tot onder de motorkap. De wagen mag dan wel een opvolger zijn van de California, volgens Ferrari is het een compleet nieuw product. Op de motor na dan. De twin-turbo V8 die in de California “slechts” 560 pk wist te produceren, is nu goed voor 600 pk, en nog eens 760 Nm koppel. Gezamenlijk vormt het een dreigend offensief, dat je in 3,5 seconden naar de 100 km/u schiet, en een topsnelheid kent van boven de 320 km/u.

Prijzen van de cabriolet blijven voorlopig nog even geheim.

Ferrari Portofino

Ferrari Portofino

Ferrari Portofino

Ferrari Portofino

Ferrari Portofino

Ferrari Portofino

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.