Gespot: Ferrari GTC4Lusso!

Gespot: Ferrari GTC4Lusso!

Ferrari GTC4Lusso - Hartvoorautos.nl

Slechts een kleine twee weken nadat Ferrari de GTC4Lusso officieel aankondigde is het eerste exemplaar al gespot! Tijdens een photo/videoshoot in Lissabon werd de opvolger van de Ferrari FF op de gevoelige plaat vastgelegd.

Wellicht het eerste dat je jezelf afvraagt; wat betekent die naam? GTC4Lusso is een verwijzing naar enkele voorgangers zoals de 330 GTC, de 330 GT en de 250 GT Berlinetta Lusso. Het getal 4 verwijst naar het aantal zitplaatsen en naar het aantal aangedreven wielen. Zoals gezegd is dit model de opvolger van de Ferrari FF (Ferrari Four) en maakt net als dat model gebruik van een machtig V12 blok. Aan de buitenzijde is natuurlijk het een en ander veranderd, naast de voorkant is met name aan de achterzijde het Shooting Brake-principe nog meer aangedikt. Maar daarnaast zijn tevens de deurpanelen, luchtinlaten en lijn van de achterste zijruiten behoorlijk gewijzigd.

Specificaties
Motor: V12
Vermogen: 690 pk bij 8.000 tpm
Koppel: 697 Nm bij 5.750 tpm
0-100 km/h: 3,4 seconden
Topsnelheid: 334 km/h

Ferrari heeft met de ontwikkeling van de GTC4Lusso rekening gehouden met het feit dat klanten dergelijks auto’s graag dagelijks gebruiken. Zo rijden Ferrari FF-eigenaren jaarlijks gemiddeld 30% meer kilometers dan bezitters van andere Ferrari’s en zij verwachten dat dat met de GTC4Lusso niet anders zal zijn. Het comfort binnenin is nog meer verbeterd en echt ingericht op vier personen. Daarnaast maakt de Ferrari GTC4Lusso gebruikt van het door Ferrari gepatenteerde 4RM Evo vierwielaandrijfsysteem, dat voor het eerst is gekoppeld aan achterwielbesturing.

Wat vind jij van deze vernieuwde Ferrari FF? Is het een verbetering? Zou jij hem bestellen als je het geld had? Laat het ons weten in een reactie!

Foto’s door Djimagem Cars Photography & Bruno Miguel‎

Ferrari GTC4Lusso - Hartvoorautos.nl

Ferrari GTC4Lusso - Hartvoorautos.nl

Ferrari GTC4Lusso - Hartvoorautos.nl

Ferrari GTC4Lusso - Hartvoorautos.nl

Ferrari GTC4Lusso - Hartvoorautos.nl

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.