Ferrari FXX K - www.hartvoorautos.nl
Nieuws

Exclusief: eerste live foto’s van de Ferrari FXX K!

Ferrari FXX K - www.hartvoorautos.nl

Slechts een dag na de officiële bekendmaking van de Ferrari FXX K hebben wij zeer exclusief de eerste live foto’s vanuit Abu Dhabi van het 1.050 pk sterke Italiaanse paard!

Ferrari heeft aangekondigd dat zij 32 stuks van de Ferrari FXX K zullen gaan bouwen, ieder voor een bedrag van 2,5 miljoen euro exclusief belastingen. De FXX K is direct al uitverkocht en helaas moesten er een aantal personen worden teleurgesteld.

Met een gecombineerd vermogen van 1.050 pk heeft hij 87 pk meer dan de Ferrari LaFerrari en 50 pk meer dan McLarens circuit-speeltje, de P1 GTR. Dit vermogen komt van de 6.3-liter V12 motor in samenwerking met een elektromotor en zorgt bovendien voor een maximaal koppel van 900 Nm!

De verbrandingsmotor is ingrijpend gereviseerd voor het gebruik op het circuit met onder andere nieuwe nokkenassen en herontworpen inlaatspruitstukken. Ook zijn de dempers uit het uitlaatsysteem verwijderd waardoor de FXX K zal janken als geen ander. Hoewel er geen 0 tot 100 km/h tijd is vrijgegeven door Ferrari, zal het extra vermogen in combinatie met de Pirelli P-Zero slicks en sensoren die allerlei belangrijke zaken meten, ervoor zorgen dat hij ongetwijfeld sneller op de 100 km/h zit dan de standaard LaFerrari die vanuit stilstand na 2,9 seconden de 100 km/h haalt.

Het bekende Manettino knopje op het stuur kent 4 KERS-standen: Qualify, for maximum performance within a limited number of laps. Long Run to optimise performance consistency. Manual Boost for instant maximum torque delivery. Fast Charge, for a fast recharge of the car’s battery.

Verder zal de Ferrari FXX K niet verschijnen aan de start van officiële races. Ferrari verklaart daarover het volgende: d FXX K bevat “technological innovations that will guarantee an unprecedented driving experience to the exclusive group of Client-Test Drivers with whom the Prancing Horse will roll out a test programme over the coming 2 years.

Ferrari FXX K - www.hartvoorautos.nl

Ferrari FXX K - www.hartvoorautos.nl

Ferrari FXX K - www.hartvoorautos.nl

Ferrari FXX K - www.hartvoorautos.nl

Ferrari FXX K - www.hartvoorautos.nl

Foto’s door Patrick Van Glabeke & Effspot Photography.

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.

Comments are closed.