[Video] Luister naar het geluid van 4x Ferrari FXX K!

[Video] Luister naar het geluid van 4x Ferrari FXX K!

We hebben al eerder een Ferrari FXX K in actie gezien en dat was al fantastisch maar wat als je er nou vier tegelijk op het circuit zet? Dat zien we op het Imola Circuit in Italië!

Corse Clienti is een programma voor eigenaren van bijzondere Ferrari’s zoals de 599xx, FXX, FXX K of een voormalige Formule 1 wagen. Deze auto’s kunnen alleen gebruikt worden tijdens deze speciale dagen van Ferrari en gemiddeld is dat zo’n zeven keer per jaar. Onlangs vond er zo’n dag plaats, speciaal voor vier FXX K eigenaren die even los konden gaan op het Imola Circuit. Dankzij YouTuber Marchettino kunnen wij meegenieten van het F1-achtige geluid.

Ferrari heeft zelf ook een viertal foto´s vrijgegeven van deze dag.

Ferrari FXX K

Ferrari FXX K
De Ferrari FXX K hebben we uiteraard uitvoerig besproken op Hart voor Auto’s maar voor degenen die het zijn vergeten, sommen wij de belangrijkste aspecten nog eens op.

Met een gecombineerd vermogen van 1.050 pk heeft hij 87 pk meer dan de Ferrari LaFerrari en 50 pk meer dan McLarens circuit-speeltje, de P1 GTR. Dit vermogen komt van de 6.3-liter V12 motor in samenwerking met een elektromotor en zorgt bovendien voor een maximaal koppel van 900 Nm!

De verbrandingsmotor is ingrijpend gereviseerd voor het gebruik op het circuit met onder andere nieuwe nokkenassen en herontworpen inlaatspruitstukken. Ook zijn de dempers uit het uitlaatsysteem verwijderd waardoor de FXX K zal janken als geen ander. Hoewel er geen 0 tot 100 km/h tijd is vrijgegeven door Ferrari, zal het extra vermogen in combinatie met de Pirelli P-Zero slicks en sensoren die allerlei belangrijke zaken meten, ervoor zorgen dat hij ongetwijfeld sneller op de 100 km/h zit dan de standaard LaFerrari die vanuit stilstand na 2,9 seconden de 100 km/h haalt.

Ferrari FXX K

Ferrari FXX K

Ferrari FXX K

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.