Nu al te koop: Ferrari FXX K voor €3,6 miljoen!

Nu al te koop: Ferrari FXX K voor €3,6 miljoen!

De meest extreemste nieuwe Ferrari is zonder de twijfel de FXX K en met een prijskaartje van 2,5 miljoen Euro is het ook zeker niet de goedkoopste Ferrari. Maar ook al had je het geld er voor over, dan is het grote kans dat je mis hebt gegrepen aangezien ze allen direct waren verkocht.

Eén van de gelukkigen die 2,5 miljoen Euro over mocht maken naar Ferrari denkt nu gauw 1 miljoen Euro te kunnen cashen door zijn Ferrari FXX K te koop aan te bieden voor 3,6 miljoen Euro. Bij de advertentie van James Edition in Dubai worden geen echte foto’s van de FXX K getoond en ook is het VIN nummer niet bekend. Echter wordt de auto wel als ‘gebruikt’ aangeboden maar het aantal gereden kilometers is onbekend. De advertentie kun je hier bekijken!

Wij vragen ons af wat Ferrari hiervan vindt en of zij niet het eerste recht hebben om de auto terug te kunnen kopen…? Wie het weet mag het zeggen!

Ferrari FXX K
Met een gecombineerd vermogen van 1.050 pk heeft hij 87 pk meer dan de Ferrari LaFerrari en 50 pk meer dan McLarens circuit-speeltje, de P1 GTR. Dit vermogen komt van de 6.3 liter V12 motor in samenwerking met een elektromotor en zorgt bovendien voor een maximaal koppel van 900 Nm! Hoewel er geen 0 tot 100 km/h tijd is vrijgegeven door Ferrari, zal het extra vermogen in combinatie met de Pirelli P-Zero slicks en sensoren die allerlei belangrijke zaken meten, ervoor zorgen dat hij ongetwijfeld sneller op de 100 km/h zit dan de standaard LaFerrari die vanuit stilstand na 2,9 seconden de 100 km/h haalt.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.