Ferrari F8 Tributo krijgt extra vermogen van Novitec!

Ferrari F8 Tributo krijgt extra vermogen van Novitec!

De 3,9-liter biturbo V8 krijgt maar liefst 820 pk, en dat is flink wat meer dan de 720 pk die de F8 in standaardvorm produceert.

Iedereen die beweert dat de Ferrari F8 Tributo een beetje te traag en een beetje te saai is, kan altijd terecht bij Novitec. De Duitse tuner heeft naam gemaakt door supercars te tweaken en te updaten me uiterlijke aanpassingen en meer vermogen. Hun nieuwste creatie geeft de Ferrari F8 Tributo een grondige upgrade, waarbij zowel de styling als de prestaties van de auto worden verbeterd.

Onder de motorkap ligt Ferrari’s 3,9-liter V8 met dubbele turbo die standaard een stevige 720 pk en een 770 Nm levert. Novitec verhoogt dat tot 802 pk en 898 Nm koppel. De tuner bereikt deze toename middels de plug-and-play modules die, in combinatie met de uitlaat van Novitec, de tweezitter helpt om meer vermogen te genereren. Hiermee sprint de F8 van Novitec van 0 naar 100 km/h in 2,6 seconden. De topsnelheid ligt boven de 340 km/h.

De aerodynamisch verbeterde carrosserie van Novitec is verkrijgbaar in naakte carbon fiber met een hoogglans blanke lak. De tuner voegt een groot aantal kleine upgrades toe, zoals de tweedelige front splitter, een grotere achtervleugel, zijspiegels met een carbon afwerking en meer. Klanten kunnen ook kiezen voor een complete Novitec achterdiffuser en het upgraden wordt voltooid middels de 21 inch en 22 inch velgen van Vossen. Daarnaast wordt de rijhoogte van de Ferrari met ongeveer 35 millimeter verlaagd.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.