Ferrari F8 Tributo krijgt 818 pk van Novitec!!

Ferrari F8 Tributo krijgt 818 pk van Novitec!!

We hebben er even op moeten wachten, maar de nieuwste creatie van Novitec is eindelijk hier. De Novitec F8 Tributo…

De Ferrari F8 Tributo rolt van de fabrieksvloer in Modena met maar liefst 710 pk uit een 3,9-liter V8 met dubbele turbo, het vermogen helpt de F8 in slechts 2,9 seconden 100 kilometer per uur te bereiken. Wat vrij snel is. Maar voor de mensen bij de Duitse tuningshop Novitec is dat niet snel, en ook niet breed genoeg.

Novitec heeft de F8 Tributo herwerkt om hem sneller, krachtiger en natuurlijk precies 5,1 inch breder te maken. De kenmerkende N-Largo bodykit van het merk, gestyled door de Duitse ontwerper Vittorio Strosek, omvat revisies aan de voor- en achterbumpers, een nieuwe scoop op de motorkap en een subtiele ducktail spoiler voor extra downforce.

Voor een comfortabelere rit heeft Novitec de F8 voorzien van verlagingsveren die de auto 35 millimeter laten zakken in de normale rijhoogte, met de mogelijkheid om het voertuig 40 millimeter te verhogen om verkeersdrempels en stoepranden te vermijden . De wielen, hoe kon het ook anders 21-inch voor en 22-inch Vossen NF10 klappers.

Op het gebied van prestaties heeft de tuner de twin-turbo V8 aangepast om 818 pk en 930 Newtonmeter te produceren, een verbetering van 108 pk ten opzichte van het basismodel. Dat betekent dat deze auto de 100 kilometer per uur haalt in slechts 2,6 seconden en een topsnelheid van 340 kmh. Al die extra kracht wordt via de standaard zeventrapsautomaat van de F8 en via de achterkant via een nieuwe set roestvrijstalen uitlaattips, omgezet in power en geluid.

Novitec is van plan om slechts 15 exemplaren van de F8 Tributo N-Largo wereldwijd te bouwen, dus pak je kans nu het nog kan. Er is geen woord bekend over hoeveel de kit kost bovenop de standaard F8 prijs, maar de Ferrari begint bij ongeveer €301.800, dus verwacht een behoorlijk grote hobbel met de Novitec opties.

Thomas Heule