De Ferrari F50 van Mike Tyson kopen? Het kan!

De Ferrari F50 van Mike Tyson kopen? Het kan!

Ferrari F50 Mike Tyson

Je zal dan wel nooit in zijn schoenen kunnen treden, zijn auto kan je wel overnemen!

Dat veilinghuis RM Sotheby’s ontzettend gaaf spul heeft staan, mag inmiddels wel duidelijk zijn. We schreven al eens eerder over een andere F50, die ook via hen geveild werd. Je vindt het daarom misschien wel een beetje saai dat we alwéér ‘zo’n Ferrari’ in het zonnetje zetten, maar dan heb je het mooi bij het verkeerde eind. Er is namelijk, zoals je aan de titel al af kunt lezen, iets speciaals met deze F50 aan de hand.

Precies! Niemand minder dan meervoudig bokskampioen Mike Tyson heeft deze auto in 1995, via een duo-deal, bij zijn lokale dealer op de kop getikt. Hij kocht niet alleen F50, maar ook nog een Ferrari 456. Tyson had natuurlijk meer dan genoeg poen om er allerlei leuks van te kopen, en de was F50 slechts een van zijn vele speeltjes. Toch heeft Tyson er niet al teveel ommetjes mee gedaan, want drie eigenaren later staat er nog steeds maar 5.694 mijl op de teller, omgerekend een kleine 10.000 kilometer.

Wat deze F50 zo waardevol en begeerlijk maakt, is het feit dat hij het Ferrari keurmerk ‘Classiche’ mag dragen. Dit is te danken aan de verschillende eigenaren die er, desondanks ze er amper mee reden, hun F50 geen enkel moment verwaarsloosden. Deze fraaie F50 is meerdere malen voorzien van onderhoudsbeurten, die tot diep in de duizenden dollars hebben gekost. Niet per se nodig, gezien de tellerstand, maar ja, dan heb je ook wat, toch? Als het allemaal naar verwachting verloopt, rekent RM Sotheby’s erop dat deze F50 een prijskaartje van zo’n 2,2 à 2,4 miljoen dollar gaat krijgen. Ik zie wel waarom!

Ferrari F50 Mike Tyson

Ferrari F50 Mike Tyson

Ferrari F50 Mike Tyson

Ferrari F50 Mike Tyson

Ferrari F50 Mike Tyson

Ferrari F50 Mike Tyson

Ferrari F50 Mike Tyson

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.