[Video] Vol gas met de Ferrari F12 Versione Speciale

[Video] Vol gas met de Ferrari F12 Versione Speciale

Het is al een tijdje bekend dat Ferrari met een overtreffende versie van de F12berlinetta komt. Lang werd gedacht aan een ‘GTO’ of ‘Speciale’ maar inmiddels is bekend dat dit nieuwe model door het leven zal gaan als F12 Versione Speciale!

Een paar weken geleden doken de onderstaande foto’s op van dit nieuwe model; ongecamoufleerd wel te verstaan! Ferrari overkomt dit niet nog een keer en heeft het testmodel inmiddels voorzien van camouflage, echter kunnen ze het geluid van de F12 Versione Speciale niet langer geheim houden.

Youtuber WorldSupercars kwam de testauto tegen op de wegen rondom Fiorano in Italie en wist het geluid van de F12 Versione Speciale alvast vast te leggen.

Ferrari F12 Versione Speciale
De Versione Speciale is wellicht de laatste Ferrari met een ongeblazen V12, dezelfde 6.3 V12 al voorheen maar nu met een vermogen van ongeveer 780 pk. Daarnaast is de Versione Speciale waarschijnlijk zo’n 200 kilogram lichter dankzij het veelvuldig gebruik van carbon fiber. Teven wordt er gesproken over de mogelijkheid dat de Versione Speciale gebruik zal maken van een KERS systeem maar dit zijn allemaal nog geruchten die pas bij de officiële onthulling bevestigd of ontkracht zullen worden. Wel kunnen we alvast een schatting maken van de 0 tot 100 km/h tijd, wij gokken op om en nabij de 3,0 seconden en de topsnelheid zal toch zeker moeten liggen op ongeveer 350 km/h.

Ferrari F12 Versione Speciale

Ferrari F12 Versione Speciale

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.