Is dit een waardig alternatief voor de F12tdf?

Is dit een waardig alternatief voor de F12tdf?

Van de Ferrari F12tdf worden er slechts 799 gemaakt en ja, ze zijn allemaal al uitverkocht. Het Japanse Super Veloce Racing bedacht dat er vast wel wat F12 eigenaren zijn die misgrepen maar toch verlangen naar zoiets dergelijks.

Daarom hebben zij een pakket ontwikkeld voor de ‘gewone’ Ferrari F12berlinetta. Voor zover wij weten is er onderhuids niks veranderd en zul je het dus nog altijd met 740 pk moeten. Niet mis natuurlijk maar de F12tdf doet het met 780 pk. Qua looks is er des te meer veranderd en heeft het dus wel wat weg van die Ferrari F12tdf.

Zo zien we rondom een lekkere bodykit waarvoor veel gebruik is gemaakt van het lichtgewicht carbon fiber. Ook zien we een carbon fiber rooster op de voorspatborden, net als op de F12tdf. Daarnaast is er een brute set velgen onder gegooid en is de diffuser gewijzigd. In die diffuser zien we een ander uitlaatsysteem en bovenop de kofferklep een lekkere carbon fiber spoiler.

De topsnelheid van de F12berlinetta ligt boven de 340 km/h en de sprint van 0 naar 100 km/h is gedaan in 3,1 seconden. Sprinten van 0 tot 200 km/h gaat in 8,5 seconden. In Nederland staat de F12berlinetta op Nederlands kenteken vanaf €360.994,-, hoeveel je voor dit pakket hoeft af te tikken is niet bekend.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.