Uitgelekt: specificaties Ferrari F12 GTO

Uitgelekt: specificaties Ferrari F12 GTO

Ferrari F12 GTO

De Ferrari F12berlinetta, vaak geschreven als Ferrari F12, is inmiddels alweer een tijdje oud. De Ferrari kwam in 2012 op de markt, behoort nog steeds tot beste onder de supercars maar tot op heden hebben we nog geen hardcore versie van de Ferrari F12 gezien en daar komt nu wellicht verandering in!

Volgens een bron van Autogespot.com wordt de eventuele hardcore Ferrari F12 geen GTO genoemd maar zolang er niets officieel bekend is noemen we deze voor het gemak zo. De ‘normale’ F12 levert zo’n 740 pk uit een 6.3 liter grote V12. Voor de F12 GTO zou dit vermogen met 40 pk worden opgeschroefd naar 780 pk. Over het testcircuit van Ferrari, Pista di Fiorano, zou de F12 GTO zo’n twee seconden sneller zijn dan de standaard F12 en klaart een rondje in 1 minuut en 21 seconden. Dit zou onder andere komen door een betere wegligging dat wordt verzorgd door meesturende achterwielen. Dankzij een volledig carbon fiber dak en andere aanpassingen is er 100 kilogram van het gewicht geschaafd waardoor het totaalgewicht voor de F12 GTO op 1.415 kilogram zou uitkomen.

Patent tekeningen
Eerder waren onderstaande patent tekeningen al uitgelekt via een Chinees octrooibureau maar of het hier ook echt gaat om de Ferrari F12 GTO is nog maar de vraag. Volgens deze tekeningen krijgt de F12 GTO een herziene voorspoiler, een andere voorbumper, een andere grille, ventilatieopeningen op de neus zoals we kennen op de 458 Speciale, brede sideskirts, vleugels op de B-stijl, en een herzien achterzijde met een gigantische diffuser met de uitlaatpijpen in het midden.

Ferrari F12 GTO

Ferrari F12 GTO

Ferrari F12 GTO

Ferrari F12 GTO

Ferrari F12 GTO

Bron: Autogespot.com Foto’s: Carnewschina.com

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.