[Video] Edo Competition Ferrari Enzo ZXX draait donuts!

[Video] Edo Competition Ferrari Enzo ZXX draait donuts!

Gisteren vond op het circuit van Spa-Francorchamps in België een nieuwe editie plaats van GT Events en je kunt wel zeggen dat de omgebouwde Ferrari Enzo van Edo Competition dé grote publiekstrekker was.

Erg veel rijtijd heeft bestuurder van de auto en tevens oprichter van het tuningsbedrijf, Edo Karabegovic, niet gehad aangezien de auto teveel herrie maakte. Na enkele ronden op het circuit kreeg hij al de zwarte vlag en moest hij zijn auto in de pitsstraat parkeren. Gelukkig mag je buiten het circuit zoveel lawaai maken als je wilt en daar maakte Edo maar al te graag gebruik van. Na afloop van een photoshoot, waarvan wij jullie het resultaat nog zeker gaan laten zien, werd het gaspedaal gevloerd en tevens een hoop rubber verbrand!

Ferrari Enzo ZXX by Edo Competition
Slecht 400 Ferrari Enzo’s werden er van 2002 tot 2004 gebouwd maar van deze Enzo ZXX rijdt er slechts één rond op aarde. Het vermogen van de 6,3 liter grote V12 motor is gestegen van 660 naar 840 pk en het maximale koppel is toegenomen met 123 Nm tot een totaal aan trekkracht van 780 Nm. De sprint vanuit stilstand tot 100 km/h gaat in 3,2 seconden, tot de 200 km/h in 9 seconden en tot 300 km/h in 19 seconden. De topsnelheid ligt op +390 km/h!

Edo Competion heeft de wagen omgebouwd zodat het zo’n beetje een straatlegale FXX is geworden. Het monster heeft hiervan verschillende details zoals het gewijzigde uitlaatsysteem, de koplampen en extra spoilers op verschillende plekken van het bodywerk. De auto is van een Canadees dus dat de auto te zien is in op een trackday in Europa is bijzonder te noemen!

Ferrari Enzo ZXX by Edo Competition

Ferrari Enzo ZXX by Edo Competition

Foto’s: Philippe Collinet Photography

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.