Gordels om! Dit is de Ferrari 812 Superfast!

Gordels om! Dit is de Ferrari 812 Superfast!

Ferrari 812 Superfast

800 pk, een brute V12: dit is de krachtigste Ferrari ooit!

Dit is hét cadeautje wat Ferrari voor ons meebrengt naar Genève. De laatste weken hebben we er al redelijk wat over mogen horen, maar echt keiharde feiten bleven uit. Tot vandaag.

De Ferrari 812 Superfast is in feite een bijgepunte F12Berlinetta. Op het oog zijn er weinig ingrijpende veranderingen toegebracht. De voornaamste aanpassingen zijn te vinden bij de lampen en de grille. Aan de achterzijde is het aantal lampen verdubbeld als een ode aan vintage Ferrari’s, terwijl de nieuwe koplampen ons juist een blik op de toekomst werpen.

Toch is de Superfast er niet om ons een revolutionair beeld te geven van de designtaal van Ferrari. De 812 Superfast draait om kracht, en kracht alleen. De naam zelf hint er al op, hoewel deze ook lichte verwarring kan veroorzaken. Voorin ligt namelijk geen 8-liter V12, maar een 6,5-liter blok dat 800 pk produceert. Je beschikt over je gehele zwerm paarden bij 8.500 toeren. Het volledige koppel, zo’n 718 Nm, is te gebruiken bij 7.000 toeren. Om deze snelheidsduivel zo soepel mogelijk te maken, zorgden ze ervoor dat 80 procent hiervan al beschikbaar is bij 3.500 toeren.

Dat het een technologisch hoogstandje is mag dus wel duidelijk zijn. Voor de motorinlaat maakt de 812 Superfast gebruik van technieken van hun Scuderia. De top van de Superfast ligt ergens boven de 340 km/u, en de 0-100-sprint wordt volbracht in precies 2,9 seconden. Tevens is het de eerste keer dat een Ferrari beschikt over EPS, ook wel elektrische stuurbekrachtiging. Als laatste snufje, en kers op de taart, hebben de Italianen een soort driftmodus geïmplementeerd, die de naam Side Slip Control draagt.

Al met al dus een uitzonderlijk spectaculaire auto voor het oog en op papier. Alleen nog even geduld tot de eerste rijtests, om te beoordelen of de 812 Superfast onze verwachtingen kan overtreffen.

Ferrari 812 Superfast

Ferrari 812 Superfast

Ferrari 812 Superfast

Ferrari 812 Superfast

Ferrari 812 Superfast

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.