Ferrari 812 Competizione en 296 GTB gespot in Londen!

Ferrari 812 Competizione en 296 GTB  gespot in Londen!

De leveringen van de Ferrari 812 Competizione beginnen pas in het eerste kwartaal van volgend jaar, maar een showroommodel van het nieuwe V12-vlaggenschipmodel van het merk werd onlangs al gespot in de straten van Londen. De video hierboven begint met het lossen van de supercar van een trailer die nog steeds voorzien is van fabrieksbeschermende wieldoppen.

We kennen het exacte verhaal achter deze specifieke 812 Competizione niet, waarschijnlijk wordt de auto in Londen als showroommodel aangeboden. Aan het einde van de video krijgen we de supercar te zien die geparkeerd staat in de Ferrari-dealer. Zoals hierboven vermeld, is het de bedoeling dat de leveringen aan klanten niet voor het eerste kwartaal van 2022 beginnen, terwijl het Aperta-model met open dak in het vierde kwartaal van 2022 zou moeten volgen.

Wat een van de laatste V12-auto’s met natuurlijke aanzuiging van het machtige paardje uit Italië zou kunnen zijn, heeft een aangepaste 6,5-liter motor die werd gemasseerd om een piekvermogen van 830 pk en 692 Newtonmeter te leveren. Het is de krachtigste verbrandingsmotor in een productie Ferrari ooit, maar dat gaat veranderen, aangezien de automaker al heeft bevestigd dat een stevigere V12 in de maak is.

Wat betreft de 296 GTB, het is in feite de eerste zescilinder Ferrari met het Ferrari embleem en wordt aangedreven door een hybride systeem. De opbouw bestaat uit een 3,0-liter benzinemotor met 654 pk, ondersteund door een elektromotor voor een totaal van 818 pk en 740 Nm koppel. Wanneer al die power wordt ontketend, bereikt de auto vanuit stilstand de 0-100 kilometer per uur in 2,9 seconden.

Het zien van Ferrari’s nieuwe vlaggenschipmodel op straat is alleen al een geweldig evenement, maar als je twee van de nieuwste en populairste producten van het merk naast elkaar hebt staan, is dat een lust voor het oog. Geniet van het filmpje!

Thomas Heule