Ferrari 599 GTO gaat los in Parijs

Ferrari 599 GTO gaat los in Parijs

Ferrari 599 GTO going crazy in Paris - www.hartvoorautos.nlVorige week hadden we een filmpje voor jullie van een gloednieuwe Ferrari F12 Berlinetta die door de bergen rondom Monaco scheurde. Hij haalde een snelheid van maar liefst 274km/h door een van de tunnels en haalde halsbrekende acties uit. Dankzij ons artikel steeg het aantal kijkers in korte tijd tot in de duizenden. Daar had de bestuurder waarschijnlijk niet aan gedacht of op gehoopt en besloot de video om bepaalde redenen offline te zetten.

Nu hebben we nieuwe spectaculaire filmpjes gevonden welke minstens net zo gevaarlijke acties bevat maar met een aanzienlijk lagere snelheid!

In bovenstaande filmpjes zien we een knalgroene Ferrari 599 GTO, weliswaar op een Duits kenteken maar met de Nederlandse teksten ”Wij betale…. nergens meer voor….” en zien we op de zijkant in het groot de tekst ”New Kids” staan. Waar kennen we deze Ferrari ook alweer van? Deze Ferrari 599 GTO was een deelnemer van ”The Challenge 2012”. Het evenement voor de rijkaards van deze aarde, georganiseerd door Sjoerd van Stokkum. Net als bij andere dergelijke evenementen, denk aan de Gumball 3000, zijn ook hier de auto’s verkleed in een bepaald thema. De bestuurders van de 599 hadden gekozen voor een ”New Kids” thema.

De video’s hierboven zijn opgenomen in Parijs, het eindstation van ”The Challenge 2012”. Zoals je ziet maakt de GTO in tegenstelling tot de F12 maar weinig vaart tijdens zijn acties. Wél maakt ie een ongelofelijk gaaf geluid en zet hij zijn handtekening in de Franse stad. Echter komt hij af en toe wel erg dichtbij de fanatieke autospotters..

Ferrari 599 GTO going crazy in Paris - www.hartvoorautos.nl

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.