Ferrari 488 Pista is hard gecrashed

Ferrari 488 Pista is hard gecrashed

De combinatie van veel vermogen, achterwielaandrijving en een nat wegdek zijn een gevaarlijke combinatie. Hoe groot je stuurmanscapaciteiten ook zijn, een ongeluk zit in een klein hoekje.

En de gevolgen kunnen desastreus zijn, waarvan deze Ferrari 488 Pista het bewijs is. In Polen is deze gelimiteerde Ferrari volledig afgeschreven, er is geen enkel paneel onbeschadigd gebleven bij deze crash. De bestuurder is de macht over het stuur kwijtgeraakt en gaan glijden en daarna volle bak onder de vangrail doorgeschoven. Van de neus tot het dak en van linksvoor tot rechtsachter, alles is gewoon kapot en wij vragen ons oprecht af of de motor schadeloos uit dit ongeluk is gekomen. Wij verwachten dat deze 670pk sterke Italiaan niet meer terug te zien zal zijn op de openbare weg.

Maar waar de gelimiteerde Pista, met een kostprijs van €355.000,- in Nederland, nog vervangbaar is, hopen wij dat de bestuurder en zijn eventuele passagier ongedeerd zijn gebleven.

Bron: Autoevolution.com

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.