[Video] Monaco op zijn kop zetten in een Ferrari 458 Speciale!

[Video] Monaco op zijn kop zetten in een Ferrari 458 Speciale!

Maximaal genieten van een van de mooiste Ferrari’s ooit, op een van de mooiste plekken op aarde!

Terwijl het grootse gedeelte van ons zat weg te kwijnen in het akelig kille Nederland, waren Pieter en Jorrik op avontuur in het zonovergoten Monaco. Zij waren wederom uitgetrokken naar de Côte d’Azur voor het jaarlijkse Top Marques, om de boel op stelten te zetten in een aantal schitterende supercars. En hoewel zij hun weg er naartoe hadden gebaand in die verschrikkelijk brute M2 van Voodoo Ride, is de BMW niet de ster van dit artikel. De foto’s geven al het een en ander weg, maar om je écht een beetje een idee te geven van de ongelooflijk indrukwekkende Ferrari 458 Speciale van R3 Wheels, vertellen we hier waarom die wagen nu precies zo speciaal is.

Aanvankelijk is de grootste weggever de wrap die R3 Wheels voor hun 458 Speciale koos. Het is algemeen bekend dat Martini een redelijke geschiedenis heeft in de autosport, dus lijkt het kiezen voor het illustere merk logischer dan het oplossen van een simpele optelsom. De twist is echter dat niet het wereldberoemde logo, maar hun eigen handelsmerk op de grommende Italiaan pronkt. Ergens is dit misschien een klein beetje overkill, want de velgen van R3 Wheels kun je van mijlenver al spotten. Zeker als het gigantische, gouden exemplaren zijn.

Mocht je nu de video al hebben bekeken voordat je hier bent aanbeland, dan zal mijn volgende punt je ongetwijfeld niet verrassen. Natuurlijk, hun eigen velgen zijn op zich al een pittig sterke nekkendraaier, maar een ander stuk kan er ook heel wat van. De 458 Speciale heeft namelijk een uitlaatsysteem van Frequency Intelligent — ook wel FiExhausts, die eerder letterlijk dan figuurlijk om je aandacht schreeuwt. En dankzij Pieter, zijn stuurmanskunsten en de wijd openstaande ramen, kunnen jullie daar maximaal van genieten!

Overigens zal het de oplettende kijker vast niet zijn ontgaan dat de mannen in goed gezelschap waren. Deze gruwelijke colonne bestond namelijk uit de Lotus Exige Sportniet de Cup380 van Seb Delanney en de McLaren 675LT van Mr JWW. Wat zeggen jullie, volgend jaar maar weer terug dan?

Ferrari 458 Speciale R3 Wheels

Ferrari 458 Speciale R3 Wheels

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.