Gereden: Ferrari 458 Speciale [R3 Wheels special]

Gereden: Ferrari 458 Speciale [R3 Wheels special]

Van het merk Ferrari zijn er een aantal modellen waar mijn hart sneller van gaat kloppen, maar als ik er een moest uitkiezen dan zou het deze worden: de Ferrari 458 Speciale met FI-exhaust. Wij reden dit kanon over de wegen boven Monaco…

Zoals elk jaar bezochten wij ook dit jaar weer de supercarbeurs in Monaco genaamd Top Marques. De beurs zelf doet ons niet zo veel, maar het aantal supercars wat dit event aantrekt is echt waanzinnig. Vele bedrijven die opereren binnen het supercar segment weten hun weg naar Monte Carlo te vinden in deze week. Zo ook onze partner R3 Wheels, een bedrijf dat velgen ontwikkelt voor auto’s zoals deze; de Ferrari 458 Speciale. Uiteraard leveren zij niet alleen maar velgen voor auto’s zoals een Ferrari, maar bijvoorbeeld ook voor een Volkswagen Golf GTI.

Deze Ferrari 458 Speciale is de demowagen van R3 Wheels, welke wij al een aantal jaar geleden ingepland hadden voor een rijtest. Helaas kwam er elke keer iets tussen, maar was het nu dan eindelijk zo ver; wij mochten als eerste dit jaar gaan filmen met deze UBER-dikke Ferrari! Nou kun je natuurlijk rondjes door Monaco gaan rijden en zo veel mogelijk aandacht trekken. Nee, dat is geen probleem met dit Italiaanse renpaard. Echter leek het ons leuker om de auto te gebruiken waarvoor deze gemaakt is; gas geven!

Ferrari 458 Speciale - R3 Wheels

Zo gezegd, zo gedaan. Wij zochten de wegen boven Monte Carlo op, de weg richting La Turbie is daar zeer geschikt voor. Er bevindt zich weinig verkeer daar en je bent vrijwel niemand tot last met deze nogal luide 458 Speciale. De Speciale is de meest extreme versie van het model 458 en is ontwikkeld voor het gebruik op het circuit. Standaard heeft de Speciale 605 pk, 35 pk meer dan de gewone 458 Italia, echter is dit exemplaar voorzien van een FI-uitlaatsysteem wat resulteert in een piekvermogen van dik 630 pk. Dit alles zou betekenen dat de supercar binnen 3,0 seconden op de 100 km/u zit en dat de topsnelheid boven de 330 km/h ligt! Maar heel eerlijk gezegd draait het daar bij deze auto totaal niet om, bij deze auto gaat het om grip en bovenal om rijplezier. De Speciale biedt zoveel precisie en emotie, dat is ongelofelijk. Dit is dan ook een van de redenen waarom je snel moet stoppen met lezen en nú de video moet gaan afpelen, want na het zien van de video weet je precies wat ik bedoel. Deze auto is gewoonweg de leukste Ferrari ooit gebouwd…

Met dank aan de heren van R3 wheels voor het ter beschikking stellen van hun demowagen, het was een ervaring om nooit te vergeten. De auto, de locatie, de ambiance… heerlijk!

Tekst: Pieter Schoonderbeek
Video: Jorrik Aben

Ferrari 458 Speciale - R3 Wheels

Ferrari 458 Speciale - R3 Wheels

Ferrari 458 Speciale - R3 Wheels

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.