Ferrari Portofino M van NOVITEC

Ferrari Portofino M van NOVITEC

NOVITEC ontwerpt al jaren exclusieve onderdelen voor sportauto’s, waaronder Ferrari. Daarnaast tunen zij deze sportauto’s ook voor nog betere prestaties. Als kers op de taart nemen ze de gekste verzoeken aan wat betreft het herontwerpen van de cockpit. In dit geval heeft NOVITEC de Ferrari Portofino M aangepast.

Jaren ervaring

Al meerdere jaren bestaat NOVITEC en ontwerpen zij met veel enthousiasme de meest unieke ‘after market’ onderdelen. De hoeveelheid merken waar hun expertise over gaat breidt zich nog steeds uit: Lamborghini, Ferrari, McLaren, Masarati en nu ook Tesla. In dit geval hebben we het over de Ferrari Portofino M, het nieuwste design van NOVITEC.

De Ferrari Portofino M van NOVITEC

Zoals te zien in de afbeelding hierboven, zijn de air intakes vervangen door carbon met daarop een extra glanzende laag. Om het geheel bij elkaar te brengen, heeft NOVITEC de voorbumper aangepast en is ook deze vervangen door compleet carbon. Door deze twee aanpassingen wordt de neus van deze sportauto extra bijzonder en is het snel duidelijk dat NOVITEC dit heeft gedaan.

Ook zijn de velgen speciaal geselecteerd en spelen een grote rol in het nieuwe NOVITEC uiterlijk, welke overigens zijn ontwikkeld met hulp van Vossen. De keuze tussen 21 en 22 inch wielen lijkt misschien lastig. Maar de moeilijke keuze is als volgt: NOVITEC biedt twee verschillende ontwerpen voor deze Ferrari. Daarnaast zijn deze twee ontwerpen beschikbaar in flink wat kleuren.

Ferrari Portofino M is niet alleen mooi

NOVITEC laat het niet afhangen van het uiterlijk, ook de prestaties gaan erop vooruit. Na het tunen van deze Ferrari rijd je met 84 pk sneller de weg over. De originele 3.9 liter V8 met dubbele turbo weet al de aandacht de trekken op de weg. Maar met een totaal van 704 pk bij 7,400 toeren en 882 Nm koppel bij 3,750 toeren ga jij als één van de snelste over de weg! In 3.15 seconden schiet je van 0 tot 100 km/uur. Dat lijkt misschien snel, maar de 0 tot 200 km/uur is het meest indrukwekkend: in 9.4 seconde!! Hiermee zit je zo aan de 325 km/uur

Ook wordt er een functie ingebouwd waardoor je, met een druk op de knop, 35 millimeter dichter bij de grond gaat rijden. Naast dat dit er nog sportiever uitzit, verbetert het ook de rijervaring van deze sportwagen. Maar in garages is dit niet zo handig, als je telkens omhoog moet rijden. Het is dan ook mogelijk de neus van de Ferrari Portofino M te verhogen (met 40 millimeter), om zo makkelijker de drempels over te kunnen of door de parkeergarage te manoeuvreren. De auto verlaagt zichzelf automatisch weer bij snelheden boven de 80 km/uur. 

Okke Messemaeckers van de Graaff

Okke combineert zijn enthousiasme met zijn passie voor de Automotive. Zijn voorkeur voor auto's varieert enorm, van klassiekers tot moderne auto's, niks is te gek.