De aftrap van FD 2023!

De aftrap van FD 2023!

Waarbij in andere autosporten het de bedoeling is om zo snel mogelijk rechtdoor te gaan, is dit bij de Formula D wel anders.

Morgen gaat het nieuwe Formula D (ook wel FD genoemd) seizoen weer van start, vanuit het zonnige Long Beach, California. Dit zal de eerste keer zijn dat de rijders hun (veelal nieuwe) driftauto’s weer tegenover elkaar zetten in een 1 tegen 1 battle. Waarbij drie juryleden de keuze maakt wie er wint. Autosport met een jury? Dat klopt! Driften is namelijk de enige autosport waar de winnaar gekozen wordt doormiddel van een jury.

Begin dit jaar kwam er ‘plots’ een toch wel bijzondere mededeling door een van de grootste namen uit de driftwereld: James Deane. Hij maakt dit jaar een comeback onder de vlag van RTR. Dit samen met zijn teamgenoten Adam LZ, Chelsea DeNofa en (de eigenaar van RTR) Vaughn Gittin Jr..

In de nieuwste video van Adam LZ, laat hij onderanderen zijn nieuwe Mustang S650 zien. Maar ook deze van zijn teamgenoten en concullega’s. Zo krijg je alvast een voorproefje van al het brute geweld. Wil je de race zelf bekijken? Kun je op 8 april, vanaf half 8 ‘s avonds de Live Stream via YouTube bekijken.

De groep liefhebbers van FD is in Nederland aanzienlijk kleiner dan in landen als Amerika. Niet alleen omdat de races plaats vinden in The States, maar vermoedelijk ook omdat veel Nederlanders simpelweg niet bekend zijn met de sport. De reden hiervan? In Nederland zijn er geen plekken meer waar op competitief niveau mag worden gedrift. Al een aantal jaar mag er niet meer ‘op droog’ gedrift worden. Wil je dus een grotere competitie bekijken? Zul je onze buurlanden moeten bezoeken. Ook zijn commerciële events schaars, waardoor het ook lastig is om als leek kennis te maken met de sport. Echter komt 402 Automotive dit jaar met DriftMadness op het Circuit Lelystad, zodat iedereen de sport kan komen proeven.

Foto’s door: Formula Drift

Mike Mes

Vanaf jong al een Hart voor Auto's! Wil niet overdrijven, maar van Multipla tot Chiron. Zolang het wielen heeft.