‘Fast & Furious’ Craig Lieberman komt naar Nederland!

‘Fast & Furious’ Craig Lieberman komt naar Nederland!
Craig, Lieberman, Fast and Furious, autoshow, Rotterdam
Bron: © Craig Lieberman

En hij zal bij de autoshow in Rotterdam herenigd worden met zijn oude liefdes.

Voor wie na het lezen van de titel zich nu stevig achter de oren krabt (wat we haast niet kunnen voorstellen), stellen we de Amerikaan nog graag even aan je voor:

Craig Lieberman is film-producer, maar heeft vooral een naam voor zichzelf gemaakt als ‘Technical Advisor‘ voor de eerste twee ‘Fast and the Furious‘ films. Ook is hij de eigenaar van een aantal iconisch auto’s uit de populaire filmreeks over straatraces. Craig is altijd al een autoliefhebber geweest, en was trots bezitter van o.a. een GT3RS (996), E46 M3 en meerdere Datsun Zs. Maar een Toyota Supra bracht hem uiteindelijk de rol als technisch adviseur bij de iconische filmreeks.

Nadat hij door een Supra verslagen werd in een drag race, besloot hij namelijk zelf een exemplaar aan te schaffen. Hiermee stond hij op verschillende autoshows én won hij met weinig moeite de dragraces. Dit was ook de plek waar Universal Studios hem opmerkte.

Deze drie iconen komen je vast bekend voor

Craig werd aangesteld als technisch adviseur, en was min of meer verantwoordelijk voor de ‘movie cars’. Op de door hem georganiseerde autoshows werden een aantal iconische auto’s gevonden. Er zijn er drie echt bijgebleven bij de fans. Craig leverde deze drie aan voor The Fast and The Furious and 2 Fast 2 Furious:

Bron: © Fast & Furious Fandom

1994 Toyota Supra MK IV. Volgens velen fans de auto, die hun naar de ‘Fast & Furious’ filmreeks heeft getrokken. De ’94 Toyota Supra met 2JZ-motor was, na de Mitsubishi Eclipse, de ‘hero-car’ van Brian O’Conner (gespeeld door Paul Walker). De Toyota is uitgevoerd in ‘Candy Pearl Orange‘, bekend van de originele Lamborghini Diablo. Een echte legende!

1999 Nissan Skyline GT-R R34. Zelfs als je niet bekend bent met de filmreeks, heb je deze R34 wel eens voorbij zien komen. Geliefd onder menig autoliefhebber door het 2.6-liter Twin Turbo RB26DETT-blok. In de film wordt de Skyline in ‘House of Kolor Platinum Pearl‘ lak ook door straatracer en undercover-agent Brian O’Conner gereden.

1999 Nissan Maxima (A32). Misschien niet de eerste ‘movie car’ waar je aan denkt bij de filmreeks, maar ook deze Nissan uit 1999 heeft een rol gekregen. In de film werd de Maxima gereden door het karakter Vince, een goede vriend van ander karakter Dominic Toretto. Vooral herkenbaar door de ‘Metallic Blue’ lak met een haai op de zijkant.

Wil je Craig Lieberman met zijn ‘movie cars’ zien? 22 en 23 oktober loopt hij rond in de hallen van Ahoy Rotterdam, tijdens 100% AutoLive. Hier kun je tickets halen!

Lees ook:

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.