230 auto’s kwamen aan hun einde tijdens Fast & Furious 7

230 auto’s kwamen aan hun einde tijdens Fast & Furious 7

Het is bekend dat de Fast & Furious films niet alleen veel geld opbrengen maar ook zeer veel geld kosten. De filmmakers hebben een groot budget en gebruiken dit graag voor spectaculaire achtervolgingen met allerlei auto’s. Helaas belanden veel van die auto’s op de schroothoop.

Dat is precies wat er gebeurde met niet minder dan 230 auto’s die allemaal iets te maken hadden met de zevende film van de Fast & Furious-reeks. Echter zijn slechts 20 tot 30 voertuigen onherstelbaar beschadigd tijdens de opnames, de overige auto’s werden pas na de opnames vernield. Volgens Wall Street Journal stonden de producenten van de film erop dat Richard Jansen, de eigenaar van de schroothoop Bonnie’s Car Crushers, alle auto’s in de shredder zou gooien. Op deze manier wordt voorkomen dat iemand een van de auto’s opknapt en wellicht gewond raakt aan een van de filmauto’s. “It was kind of unusual, to see some relatively late-model Mercedes-Benzes, all crunched up and good for nothing” aldus Richard Jansen.

Lykan Hypersport
De Lykan Hypersport is een van de auto’s die in het middelpunt stond van de meest bizarre stunts van de film. Van deze supercar worden er slechts 7 exemplaren gemaakt en haalt zijn vermogen van 750 pk en 1.000 Nm aan trekkracht uit een 3.7 liter grote 6-cilinder. Hiermee sprint hij van 0 tot 100 km/h in 2,8 seconden en haalt hij een topsnelheid van 395 km/h. Voor de Hypersport moet je zo’n $3,4 miljoen aftikken maar daar krijg je wel het Special Edition Cyrus Klepcys horloge ter waarde van $200.000,- bij cadeau. Koopje toch?

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.