Geneva Motor Show: FAB Design McLaren 650S Spider Vayu RPR

Geneva Motor Show: FAB Design McLaren 650S Spider Vayu RPR

FAB Design Vayu RPR

Toen wij vorige jaar met de McLaren 650S Spider reden vonden wij de auto fantastisch en helemaal af. Wij kunnen ons dan ook niet voorstellen dat eigenaren van zo’n Brits speeltje vinden dat 650S Spider nog wel wat extra’s mag hebben. Voor degenen die die mening niet met ons delen biedt FAB Design de oplossing.

In Genève staat namelijk de FAB Design Vayu RPR die is gebouwd op basis van de McLaren 650S Spider. De FAB Design McLaren 650S Spider word een stuk breder en heeft nieuwe side skirts, vergrote luchtinlaten en een nieuwe voorspoiler. Aan de achterzijde zien we een compleet nieuwe bumper met een agressieve diffuser en een nieuwe achterspoiler. En om de achterkant af te maken zijn er twee flinke uitlaatpijpen in het midden gemonteerd.

Met een lichte motortuning komt het vermogen nu uit op 682 pk, onder de extra brede cabrio uit de Super Series liggen 20″ deep dish velgen met 275/25ZR20 en 325/30ZR20 Dunlops er omheen. Ter vergelijking; een standaard McLaren 650S Spider haalt 650 pk uit de 3.8 liter grote V8 met dubbele turbo.

FAB Design Vayu RPR

FAB Design Vayu RPR

FAB Design Vayu RPR

FAB Design Vayu RPR

Foto’s via Autogespot.com

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.