Geneva Motor Show: FAB Design S63 AMG Coupé

Geneva Motor Show: FAB Design S63 AMG Coupé

FAB Design S63 AMG Coupé

Hoewel de Autosalon van Genève alweer een tijdje gaande is en de nodige nieuwe auto’s zijn onthuld, blijven er nog altijd auto’s over die het uitlichten waard zijn. Zo ook is dat het geval met de Mercedes-Benz S63 AMG van FAB Design!

Eerder zagen we al de zeer uitgesproken McLaren 650S Spider Vayu RPR en nu is het de beurt aan de S63 AMG die het ietwat kalmer aan doet qua uitstraling. De wide body voorbumper met vergrote ventilatieopeningen vormt een eenheid met de nieuwe bredere wielkasten welke eveneens luchtopeningen hebben aan de zijkant. Deze gaan over in de sideskirts die naar achteren doorlopen waar de wielkasten zo’n de 50 mm breder zijn geworden. En aan de achterzijde zien we een nieuw ontworpen achterbumper met ventilatieopeningen en een diffuser.

Met de 5.5 V8 Biturbo die standaard een vermogen van 585 pk en 900 Nm koppel is niets mis maar toch heeft FAB Design een lichte upgrade doorgevoerd tot 630 pk en koppel van een 920 Nm. Het hele pakket is bedoeld om meer vermogen met betrouwbaarheid, meer sportiviteit, meer exclusiviteit en meer comfort voor de passagiers. Onder de kap worden ook mechanische en elektronische componenten van de versnellingsbak verbeterd, evenals het remsysteem.

€32.800,- en een S63 AMG Coupé a €209.700,- moet je bij FAB Design achterlaten voor het totale pakket bestaande uit voorbumper, koolstofvezel splitter, spatborden, achterbumper, diffuser en de volledige set van verchroomde uitlaatpijpen. Uiteraard wordt het V8 blok dan ook voor je geupgrade.

FAB Design S63 AMG Coupé

FAB Design S63 AMG Coupé

FAB Design S63 AMG Coupé

FAB Design S63 AMG Coupé

Foto’s via Autogespot.com

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.