F1 Coureur Vitaly Petrov haalt zijn Nissan GT-R op in Bleiswijk

F1 Coureur Vitaly Petrov haalt zijn Nissan GT-R op in Bleiswijk

Vitaly Petrov - Nissan GT-R Switzer P800 - www.hartvoorautos.nl

Vitaly Petrov
Vitali Aleksandrovitsj Petrov is een Russisch coureur en de enige Russisch coureur die het tot de Formule 1 heeft geschopt. In 2012 reed hij voor het Caterham F1 Team en daarvoor reed hij voor Renault in 2010 en 2011. Hier werd hij na twee seizoenen ontslagen maar een maand voor de start van het Formule 1-seizoen van 2012 werd bekend dat hij Jarno Trulli mocht vervangen bij Caterham.

In 2013 werd Petrov helaas geen F1 vervolg gegund bij welk team dan ook, Charles Pic en Giedo van der Garde werden getekend om hem en Heikki Kovalainen in het team te vervangen.

Nissan GT-R
Je kunt begrijpen dat dit avontuur hem geen windeieren heeft gelegd en dat je na de ervaringen van een F1 auto moeilijk terug kunt keren naar ”gewoon een snelle auto”. Niet gek dus dat Vitaly Petrov voor de Nissan GT-R gaat. Onlangs was Petrov in Nederland op bezoek bij Total Car Concept om zijn GT-R op te halen.

Vitaly Petrov - Nissan GT-R Switzer P800 - www.hartvoorautos.nl

Vitaly Petrov - Nissan GT-R Switzer P800 - www.hartvoorautos.nl

Vitaly Petrov - Nissan GT-R Switzer P800 - www.hartvoorautos.nl

Total Car Concept is importeur van de Switzer performance innovation tuning pakketten voor Europa en Engeland. Switzer heeft verschillende pakketten leverbaar voor de Nissan GT-R en Porsche, maar de meer indrukwekkende zijn bijvoorbeeld de Switzer P700 en de Switzer P800 pakketten. Dit zijn pakketten die de auto naar een vermogen van 700PK of 800PK brengen! Als dat niet genoeg is kunnen we het Switzer P800 pakket nog verbeteren tot 850PK.

Door middel van onder andere verbeterde koelers, uitlaatsysteem, luchtfilters, turbo’s, ecu tuning, etc. kunnen zij de Nissan GT-R’s en Porsches naar het gewenst vermogen opschroeven met bijvoorbeeld een Switzer P800 pakket.

Helaas was Petrov niet in Bleiswijk om te shoppen voor een Switzer pakket. Anders dan in onderstaande video wordt verteld is de desbetreffende Nissan GT-R van Petrov geen P800 maar bracht hij om een andere reden een bezoek aan dit mooie bedrijf.

UPDATE:
Om te laten zien waar Total Car Concept toe in staat is hebben wij onderstaande video voor je toegevoegd. Dit is de Nissan GT-R R1K met maar liefst 1000pk! 1014,3 om precies te zijn.

Benieuwd hoe dat klinkt en eruit ziet? Kijk dan snel verder!


Dit is NIET de auto van Vitaly Petrov!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.