Extra vermogen voor de Ford GT Carbon Series!

Extra vermogen voor de Ford GT Carbon Series!

De Ford GT had geen upgrades nodig om aantrekkelijk gevonden te worden, maar toch introduceert Ford twee nieuwe Special Edition modellen. Terwijl de een een nostalgisch karakter kent, omarmt de ander het veelvuldig gebruik van carbon fiber.

De lekkerste van het stel is in mijn ogen het exemplaar dat het carbon fiber volop laat zien. Het wordt Liquid Carbon genoemd en zoals je kunt zien, is de lichtgewicht structuur van de GT volledig verstoken van verf. Ford past een speciale blanke lak toe die is ontworpen om elke vezel in de koolstofvezelhuid te benadrukken. Carbon fiber wielen behoren ook tot de standaard uitrusting, om voor de hand liggende redenen.

Van ronduit opvallend naar heerlijk nostalgisch, Ford legt namelijk ook een bijgewerkte Gulf Racing livery op tafel. Het bekende blauwe en oranje schema is er nog steeds, maar het is vervaardigd in een nieuw ontwerp met een zwarte streep die de tinten scheidt. Dit is een eerbetoon aan de Ford GT40 die in 1968 en 1969 Le Mans won.

Dan het ‘extra vermogen’. De 3,5-liter twin-turbo V6 van de GT, levert nu 660 pk in plaats van 647 pk. Grotere intercoolers halen het meeste uit de lucht, en wanneer je op het gas stapt creëert een Akrapovic titanium uitlaatsysteem een diepere toon.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.