Extra peper bij je 570GT? Novitec doet het!

Extra peper bij je 570GT? Novitec doet het!

Novitec Mclaren 570 GT

De 570 GT was al pittig, maar wordt dankzij deze tuner extra heet!

McLaren zorgt er al langere tijd voor dat hun wagens zo divers mogelijk te bestellen zijn. Zo komen ze in een ruim aantal verschillende soorten en maten, met nog meer opties en pakketten beschikbaar om het de klant naar hun zin te maken. Toch ligt er altijd een klein groepje mensen dwars, die hun toch al best wel bijzondere auto nog net dat beetje specialer wil maken. Novitec maakt graag hun handen vies aan dergelijke projecten, en hebben kort geleden de Sports Series aangepakt. Hieronder valt een viertal modellen, maar in dit geval is het specifiek de 570GT die een beurt krijgt.

Dat is best een logische zet, wanneer je beseft dat de 570GT eigenlijk de meest tamme 570 van het stel is. De overige twee, de Coupe en de Spider, zijn iets strakker afgericht en hebben minder oog voor het comfort van de bestuurder. Het zit hem ook al in de naam: de grand tourer richt zich meer op lange afstanden en dagelijks gebruik dan zijn twee broertjes.

In de basis zijn de 570 modellen allemaal even sterk, maar dankzij het ietwat relaxtere karakter van de GT neig je wellicht naar wat meer vermogen. Om nu meteen één waanzinnig dik pakket te maken is wat overdreven, dus besloot Novitec hun performance pakket te presenteren in drie opeenvolgende stappen. De lichtste hiervan brengt het vermogen naar 622 pk en 677 Nm koppel. De tweede configuratie dondert er “nog wat” bovenop, zodat het totaal ineens uitkomt op 646 pk en 692 Nm koppel en hij ruim 335 km/u doet! Het derde en laatste pakket is gek genoeg iets minder krachtig: Power Stage 3 produceert “slechts” 638 pk en 688 Nm. Bij de meest krachtige Power Stage zit je overigens al in 3 seconden aan de 100 km/u.

Tenslotte zorgt een ander uitlaatsysteem voor een ruiger geluid, terwijl hij ook nog eens fijner ademt. Twee verschillende soorten velgen, in de maten 20″ en 21″, toveren de 570 GT, samen met het nieuwe kleurtje “Mantis Green” en een aantal nieuwe aero-delen, waaronder een dikke spoiler, extra luchtinlaten, zijpanelen en een agressievere voorbumper, op subtiele wijze om tot een heel erg lekkere McLaren. Chapeau mensen!

Novitec Mclaren 570 GT

Novitec Mclaren 570 GT

Novitec Mclaren 570 GT

Novitec Mclaren 570 GT

Novitec Mclaren 570 GT

Novitec Mclaren 570 GT

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.