Exclusieve rijbaan van goud tussen Dubai en Abu Dhabi

Exclusieve rijbaan van goud tussen Dubai en Abu Dhabi

Is het al 1 april? Dit moet een grap zijn; een aparte rijbaan met gouden asfalt? Autobezitters in het Midden-Oosten die opzoek zijn naar wat meer luxe op de weg tussen Dubai en Abu Dhabi, kunnen vanaf volgend jaar gebruik maken van een aparte rijstrook die alleen beschikbaar zal zijn voor degenen die hier een maandelijks bedrag voor neertellen.

Gold Class Lane - www.hartvoorautos.nl

De ‘Gold Class’ rijbaan, zoals deze special rijstrook gaat heten, is beschikbaar tegen een maandelijkse betaling en daarbij kun je ook gebruik maken van andere voordelen die je in de normale rijbanen niet zult krijgen. Gold Class bestuurders mogen zo’n 10km/h per uur harder dan de rest, zij zullen rijden op een nieuw aangelegde goud geschilderde baan (are you kidding me?) en zij zullen diverse kortingen krijgen bij tankstations. Daarnaast is de rijbaan 50cm breder dan de overige banen en deze zal worden afgescheiden met een rood lint.

“We leven in een maatschappij waar luxe liefhebbers kunnen genieten van exclusieve toegang tot speciale gebieden in de nachtclub, metro en supermarkt” zegt project woordvoerder Tarek O’Dowd. “Gezien onze liefde voor auto’s en rijden, lijkt het belachelijk dat we nog niet eerder hadden gedacht aan deze dienst op de weg”

De prijs van het abonnement om Gold Class te kunnen rijden is nog niet bekend. Wél is het bekend dat het maandelijkse bedrag erg hoog zal zijn om de rijbaan exclusief te houden.

“We willen dat onze VIP gebruikers kunnen genieten van privileges die passen bij hun elite-status. De Gold Class rijbaan zal hen het meest luxueuze rijden bieden, of je nu op weg bent naar het werk, de strand club of het negen-sterren onderwater winkelcentrum.”

Helaas voor sommigen is de exclusieve rijbaan niet voor iedereen beschikbaar, je zult moeten beschikken over een exclusieve auto om überhaupt een abonnement aan te mogen vragen. Een lijst van de auto’s die dit wel mogen zal binnenkort bekend gemaakt worden.

“We zullen ook bemande voertuigen langs de route zetten – zoiets als uitsmijters bij een club – om er voor te zorgen dat er geen stoffige Lancer of Corolla zijn voordeel wilt doen met de rijbaan en het plezier voor de members verpest.” zegt O’Dowd.

Dubai Police Cars - www.hartvoorautos.nl

Reacties op het voorstel zijn positief, een aantal mensen die regelmatig rijden tussen Dubai en Abu Dhabi zeggen dat zeker graag gebruik zouden willen maken van de nieuwe luxe rijstrook.

“Ik heb vaak gedacht dat het niet goed voelde om rijbanen te delen met veel goedkopere auto’s.” zegt Ferrari-eigenaar Feras Mettle. “Ik kijk er naar uit om de Gold Class rijbaan in gebruik te nemen en deze te delen met gelijkwaardige en vermogen individuen.”

Aston Martin bestuurder Clive Dumbridge denkt dat er misschien meerdere exclusieve rijstroken moeten worden ingezet om onderscheid te maken tussen luxe voertuigen. “Ik maak me zorgen dat ze bijvoorbeeld een Corvette in dezelfde categorie zetten als mijn duurdere auto. Misschien zou er ook een VVIP or Platinum Class rijbaan moeten komen.”

Ondanks dit, beweert O’Dowd dat de belangstelling voor de Gold Class rijbaan al “zeer hoog” is en dat het blijkbaar een succes zal worden. Er zijn ook al plannen om het uit te breiden naar andere wegen tussen Dubai en Abu Dhabi.

“We kijken ook naar het scheiden van de rijbaan van de anderen via een 20cm brede ruit en het gebruik van echte vlokken van 20-karaats goud in de verf, net voor dat extra vleugje luxe.”

Bron: http://www.panarabiaenquirer.com/

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.