Evenementen tip: Droomrit voor het Leven 2012

Evenementen tip: Droomrit voor het Leven 2012

Hij staat al een tijdje in onze agenda, maar toch wilden wij dit evenement even uitlichten zodat je het niet gaat missen!

De Droomrit voor het Leven 2012, vindt dit jaar plaats op 29 september 2012 en zoals elk jaar in Driebergen. Deze goede doelen rit wordt al georganiseerd sinds 2000 en elk jaar is weer mooier dan het voorgaande jaar. Dit evenement vindt één keer per jaar plaats en er doen maximaal 50 auto’s mee.

De Droomrit voor het Leven is begonnen als initiatief voor zieke kinderen die elke dag de gevolgen van hun ziekte ondervinden. Maar tegenwoordig wordt er ook aan de broertjes en zusjes gedacht, zij komen vaak aandacht tekort en worden nu eens extra in het zonnetje gezet.

De kinderen die dit jaar meerijden worden geselecteerd door de Crocokids & het VOKK. Zij zijn degenen waar het tijdens de Droomrit voor het Leven allemaal om draait. Het doel van Droomrit voor het Leven is om vijftig kinderen met een levensveranderende of levensbedreigende ziekte een magnifieke dag te bezorgen die ze nooit meer zullen vergeten. Vele sponsors en vrijwilligers bieden daarbij een onmisbare steun.

Vanaf ongeveer half 8 komen de eerste auto’s aan bij de IVA te Driebergen. Deze zullen op het grasveld opgesteld worden waar ze bezichtigd kunnen worden door de bezoekers. Om 10:00 uur zal de eerste auto starten, waarna een afwisselende route volgt naar Van Der Valk ‘de Cantharel’ in Apeldoorn. Hier zal er geluncht worden en na het spectaculaire middagprogramma op een afgesloten terrein worden de auto’s en kinderen omstreeks 16:00 uur weer terug verwacht worden bij de IVA in Driebergen.

Ook is er al een lijstje beschikbaar van de aanwezige auto’s:

AC Cobra
Aston Martin DB9
Aston Martin DBS
Aston Martin One-77
Aston Martin V8 Vantage
Aston Martin V8 Vantage Roadster
Aston Martin V12 Vantage
Aston Martin Vanquish S
Bentley Continental GT
BMW Z8
Ferrari 430 Scuderia
Ferrari 456 GT
Ferrari 458 Italia
Ferrari 599 GTB Fiorano
Ferrari California
Ferrari F355 Spider
Ferrari F430
Ferrari Testarossa
Fisker Karma
Ford GT
Jaguar XK-R
Jaguar XK-RS
Lamborghini Aventador LP700-4
Lamborghini Diablo 6.0 VT
Lamborghini Gallardo LP560-4 Coupe
Lamborghini Gallardo Spyder
Lamborghini Murcielago
Maserati Spyder Cambiocorsa
Mercedes-Benz SLR McLaren
Mercedes-Benz SLS AMG
Nissan GTR
Porsche 911 Sport Classic
Porsche 959
Porsche 993 Turbo S
Porsche 997 Carrera 4S
Porsche 997 GT2 RS
Porsche 997 Turbo S
Porsche Carrera GT
Wiesmann MF4 GT

Om jullie alvast warm te maken voor deze rit voor het goede doel, hebben we nog een aantal foto’s en filmpjes van de 2011 editie.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.