Euroknaller: Jeep Grand Cherokee Trackhawk binnenkort in Nederland

Euroknaller: Jeep Grand Cherokee Trackhawk binnenkort in Nederland

Jeep Grand Cherokee Trackhawk

Euroknallers, wij kennen ze allemaal van de grote gele M die je iedere keer weer verleid tot een impulsaankoop van €1 of €2. Helaas is de Jeep Grand Cherokee Trackhawk niet om de juiste reden een euroknaller. 

De krachtigste SUV ter wereld komt naar Nederland. En enerzijds zijn we daar natuurlijk blij mee, want wie wordt er nu ongelukkig van een 717 pk sterke 6,2 liter V8 die oorspronkelijk uit de Dodge Challenger Hellcat komt? Precies. Ook de tankstations en de Belastingdienst bouwen spontaan een feestje.

Vooral die laatste hangen de vlag uit, want hier in Nederland heeft de belastingdienst er een handje van een klap BPM extra te rekenen voor alles wat veel vermogen heeft. Kost een Trackhawk bij de Rednecks net geen €70.000,-, bij ons ben je bijna 3,5 keer zoveel kwijt! Ja, echt waar, een euroknaller in de slechte zin van het woord dus. Hier heb je pas voor net geen €239.000,- zo’n knalrode ordinaire krachtpatser op je naam staan. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de wegenbelasting, want met een rijklaargewicht van meer dan 2.400 kg ben je meer dan €400,- per kwartaal kwijt aan dit grapje.

Wij zijn benieuwd welke ondernemer het eerst de stap gaat zetten om deze kolos op grijs kenteken te zetten en de fiscus uit te lachen terwijl hij al steigerend wegtrekt bij het stoplicht. Want steigeren, dat lukt hem bijna! Binnen 3,7 seconden klapper je naar de 100 met je bucket chickenwings in je middenconsole. Dus, 1 Jeep Grand Cherokee Trackhawk, 239.000 euroknallers of iets daar tussenin?

Jeep Grand Cherokee Trackhawk

Jeep Grand Cherokee Trackhawk

Jeep Grand Cherokee Trackhawk

Jeep Grand Cherokee Trackhawk

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.