EUROKNALLER: 3 miljoen liter benzine voor €1 in Venezuela!

EUROKNALLER: 3 miljoen liter benzine voor €1 in Venezuela!

Benzineprijs Venezuela

Wrijf nog maar eens in je ogen, je ziet het goed. 3.000.000 liter benzine voor maar 1 euro! En wij betalen bijna €1,70 voor een litertje Euro 95! 

Wat hebben wij het slecht hier met al die accijnzen.

Als we precies moeten zijn, krijg je nog meer liters voor je eurootje in het Zuid-Amerikaanse land: 3.022.601 liter benzine. Dit is dan wel de slechtste benzine die je kunt bedenken, Euro 95 hebben ze ook, maar dan krijg je ‘maar’ 503.766 liter voor je euro.

Maar he, maak het rekensommetje even. Met je Golf 7R rijdt je ongeveer 1 op 11 en zeg dat je er 250.000 kilometer mee rijdt, dan kost dat je een stuiver. Gekkenwerk!

Deze gestoorde benzineprijs komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Er zit nergens zoveel olie in de grond als in Venezuela, dus hoeft er ook weinig werk verricht te worden om het aan de pomp te krijgen. Een liter Euro 95 kost daar 6 bolivar. Wat dat in euro’s kost? De wisselkoers-calculator laat doodleuk het cijfer 0,0 zien. En dat is het gevolg van de hyperinflatie daar. Je krijgt op dit moment 3,5 miljoen bolivar voor maar 1 dollar. Dus, voor de rekenaars, 6 bolivar = 0,000000171 dollar. (Lang geleden dat ik zoveel cijfertjes achter de komma heb gezien overigens) 

Ik ben een koffiedrinker en de heren van TopGear hebben uitgezocht dat een kopje koffie in Venezuela meer dan 1 miljoen bolivar kost. Omgerekend dus nog geen 30 cent!

Dus, voor de heren die een olietanker in de haven hebben liggen en niets te doen hebben, mogen we een retourtje Venezuela voorstellen?

Nogmaals dank aan de heren van TopGear Nederland voor de tip!

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.